Angyali cipők érkeztek Budakeszire a szülők és gyermekek örömére

Két 3 gyermekes család szerencsés találkozásáról, barátságáról és egy Budakeszin, szeptember elején megnyíló gyermekcipőboltról szól ez a kettős interjú, melynek főszereplői a tulajdonosok, Götz Janka és Douda Dubnicz Dóra, akikkel eladóként találkozhatnak a vásárlók. (x)
 
 
Milyen háttere van ennek a vállalkozásnak, honnan a szakmai tudás?
 
GJ: A szakmai tudásunk alapját mindenekelőtt a 3-3 gyermek nevelésével, ruházkodásával töltött esztendők tapasztalata adja. Nagyjából 7-8 éve veszünk számukra gyerekcipőket, sokat tanultunk ezen a téren. Megjegyzem, csak olyan cipőket árulunk, amiket saját gyermekeinkre is ráadnánk, sőt, rajtuk szoktuk tesztelni, ha új modell érkezik.
 
DDD: Mielőtt ebbe a cipővállalkozásba belevágtunk, több helyen is dolgoztunk már együtt. Kipróbált, több évtizedes barátság a miénk, ez biztosít szilárd alapot és megbízható hátteret számunkra. Emellett 8 éve működtetünk közös céget, ahol sok minden mást csináltunk. Nem a semmiből kellett tehát összeállnunk, hisz jelentősebb vállalkozói múlt van mögöttünk.
 
Egyáltalán honnan jött az ötlet, hogy belevágnak ebbe az Önök által is ismeretlen gyermekcipő kiskereskedelembe?
 
 
DDD: Második gyermekem születésekor, 2014-ben jött először az ötlet, hogy gyermekcipők eladásával kellene foglalkozni, de akkor még nem volt ehhez merszem. Aztán a harmadik gyermekem megszületése után már Jankával közösen kezdtünk el gondolkodni és jutottunk el ide. Az alapgondolat az volt, hogy a felhalmozott tapasztalatainkra építve indítsunk egy olyan gyermekcipőboltot, ami megkönnyíti a vásárlók dolgát, egyszerűbbé teszi döntésüket és kibővíti számukra a választás lehetőségét.
 
Mikor nyitott ki az üzlet?
 
GJ: A webáruház fejlesztésébe tavasszal fogtunk, közben folyamatosan kerestük a megfelelő helyszínt egy bolt megnyitásához is . Augusztusban szólt az egyik bölcsistárs anyukája – aki ugyancsak budakeszi vállalkozó –ennek az üzlethelységnek a kiadásáról. Ismerve az elképzeléseinket, ideálisnak találta a bolt helyét és méretét. Ő adta meg az utolsó löketet az indulásunkhoz. Ezt követően pedig 3 hét múlva már ki is nyitottunk.
Miért Angyali Cipők az üzlet neve? 
 
GJ: Mi tényleg hiszünk az angyalokban, hiszünk abban, hogy van ott fent valaki, aki vigyáz ránk, ez egyfajta életfilozófia, hitvallás. Arról nem is beszélve, hogy hozzánk is leszállt már hat kisangyal, hiszen számunkra a gyermekek is angyalok, a névválasztás tulajdonképpen erre vezethető vissza.
Minden tekintetben gyermekbarát ez az üzlet!
 
DDD: Szándékosan úgy alakítottuk ki a boltot, hogy szeressenek bejönni ide a gyerekek. Könyvek, játékok és különféle rajzeszközök is vannak nálunk, mert az a tapasztalatunk a gyerekeink esetében is, hogy a cipőválasztás nem egy gyors folyamat, tehát többet is fel kell próbálni és közben le kell őket kötni, hogy ne unják el magukat. Ez most már annyira jól működik az Angyali Cipőknél, hogy nemegyszer a lurkók a vásárlás után is itt akarnak maradni még játszani. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a mellékhelységet is gyerekbaráttá alakítottuk, ami azt jelenti, hogy van wc-szűkítőnk, van fellépőnk, és még pelenkát is tudunk adni, ha éppen arra van szükség.
 
 
Mik a tapasztalataik a megnyitás óta?
 
 
GJ: Az első hetek, hónapok tapasztalata nagyon pozitív. A fogadtatás és a kereslet minden várakozásunkat felülmúlta, pedig nem mindenkihez jutott még el a megnyitásunk híre.
 
DDD: Úgy tűnik, hogy jól érezzük, mi lesz a slágertermék a kevés ilyen irányú tapasztalatunk ellenére. E tapasztalatok hiányát talán saját fiaink, lányaink ellensúlyozzák számunkra.
Jól mérték fel, hogy szükség van ebben a térségben egy ilyen üzletre!
 
GJ: Sokaktól halljuk, hogy milyen jó, hogy megnyitottunk, hisz a térségben nincsen ilyen jellegű kínálat, és ezzel megúszhatják a fáradságos budapesti bejárásokat.
 
Nem csak budakesziek térnek be ide?
 
GJ: Biatorbágytól-Zsámbékig sokan megfordulnak itt, de jó néhányan jönnek a II. és a XII. kerületből is.
 
Itt minőségi, márkás cipők sorakoznak a polcokon. Ez az árakban is megmutatkozik?
 
GJ: Az általunk forgalmazott legolcsóbb cipő is még a jó cipőkategóriába tartozik, mert jól tartja a gyerekek bokáját és minőségi anyagokból, főként bőrből készül. Ami ennél a kategóriánál olcsóbb, az már műbőr, és nem varrott, hanem ragasztott a felső részénél. Ez gyakran beázik használatkor, ezért ilyet nálunk nem látni a polcokon! Egyébként azt tapasztaljuk, hogy még a szerényebb anyagi körülmények között élők sem okvetlenül spórolnak, mikor a gyermekeik cipővásárlásáról van szó. Szerencsére egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a rossz cipő okozta ortopédiai problémák korrigálása, a speciális cipők megvásárlása később lényegesen többe fog kerülni. Az olcsó cipő hosszú távon valójában a drágább megoldás!

Milyen márkák vannak az üzletben?

DDD: Három prémium márkát forgalmazunk, a Primigi-t, a SuperFit-et és a Tommy Hilfigert, közép kategóriában pedig D.D. Step-et ésPonte20 modelleket. Ezek minőségi alapanyagokból készülnek, és az esetek nagy részében, 100%-ban kívül-belül bőrcipők.

GJ: Műbőr cipő egyáltalán nincs a kínálatunkban! Kivéve a vízálló cipőket, melyek természetesen gumiból és vízlepergető vászonból készülnek.

Milyen terveik vannak az elkövetkező időszakra?

GJ: Már a közeljövőben tervezünk együttműködést gyógytornásszal, aki az általunk szervezett workshopok-ok keretében magyarázná el a szülőknek, hogy milyen anatómiai eltérések lehetnek egy lábnál, miképp lehet azokat fejleszteni, korrigálni, és mikor kell talpbetétet-, speciális cipőt használni. Sok tévinformáció kering ezzel kapcsolatban, elsősorban az első gyerekes mamák körében.

DDD: Tervezzük a Mama&Me (mama és lánya) prémium kategóriás női cipők megjelenését is üzletünkben, mert úgy látjuk, erre ugyancsak lenne kereslet. Abban is gondolkodunk, hogy felnőtt női cipőkkel egy kis anyukasarkot is berendezünk tavasszal.

Milyen vásárlási kedvezményeik vannak?

GJ: Sok a visszatérő nagycsaládos vásárlónk, nekik alanyi jogon 10 százalék kedvezményt biztosítunk az általunk forgalmazott cipők árából. Emellett nemsokára elindul törzsvásárlói programunk is, amelynek részleteit most dolgozzuk ki.

Az Angyali Cipők Gyerekcipőbolt Budakeszin, a Fő tér 3. szám alatt található, a Coop ABC mellett. A forgalmazott modellek a vállalkozás webáruházában is megvásárolhatók: https://angyalicipok.hu

Fotók: Götz Attila

Megosztás/Mentés Megosztás