Átadták a budakeszi műfüves pályát. 600 pálya az országban. Cél, egy egészséges ország

Szeptember 7-én, ünnepélyes keretek között átadták Budakeszi műfüves focipályáját, melyről részletesen beszámolt a Budakeszi Hírmondó.https://hirmondo.budakeszi.hu/index.php?option=com_content&view=article&... és korábban már az amikisvarosunk.hu is részletesen ismertette azokat a várható sportfejlesztéseket, melyek egy 3 hektáros sportcentrum megvalósítását eredményezhetik településünkön.

Az átadó ünnepségen elhangzott egy nagyon fontos gondolat, melyet most honlap olvasóinkkal is szeretnénk megosztani. Nagy publicitást kapnak időről-időre azok a tudósítások, melyek az országos stadionépítési projektek megvalósításáról szólnak, miközben Magyarországon egy ennél lényegesen fontosabb program zajlik, immáron évek óta: a műfüves pálya építési program, melynek keretében az elmúlt időszakban csaknem 600 (hatszáz) műfüves focipályát adtak át , ill fognak átadni a közeli időszakban. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden 5.(!!!!) magyarországi településen ilyen pályán fogja szárnyait bontogatni a labdarúgó utánpótlás, de ami még ennél is fontosabb, a szélesebb lakossági igényeket is ki lehet majd ezeken a pályákon elégíteni, mely egészségünk megőrzésének terén nagy előrelépést jelenthet.                                                     

A pálya, az átadás napjától már nyitva áll minden érdeklődő számára reggel 7 és este 10 óra között, de a végleges használati feltételekről, szeptember 27-i ülésén dönt majd a képviselő testület. Addig is a pálya használatáról, a Hírmondó linkjéből tájékozódhatnak, mely cikkünk elején megtalálható.

Fotók: Torti Szofi

 

Megosztás/Mentés Megosztás