Az amikisvarosunk.hu 2015-ben Budakeszi egyik meghatározó - nehéz, kényes témákat sem kerülő - honlapja lett

Lassan négy éve annak, hogy elindultunk, és visszatekintve erre az eltelt időszakra, elmondhatjuk, hogy  2015 végére városunk egyik meghatározó, sokak által kedvelt sajtóorgánumává váltunk. Ez a jelentős látogatottsági adatainkon túl, leginkább abban mutatkozik meg, hogy sokan keresnek minket közérdekű kérdésekkel, helyeként kényes témák felvetésével, rendezvények meghirdetésével, melyeknek igyekszünk eleget tenni. Sok visszajelzést és bíztatást kapunk, hogy jó úton haladunk. Mindenkit nyitott kapukkal várunk, nálunk senki nincs tiltó listán, bárki számára elérhetőek vagyunk. Mindeközben pedig napról napra új témákkal jelentkezik honlapunk, és a mindenre érzékeny, gyorsreagálású, naprakész facebook oldalunk is folyton pörög, de számos közéleti és kulturális kezdeményezés is tőlünk indult el.

Nemrég egy olvasónk „azt vetette a szemünkre”, hogy ugyan egy letisztult koncepciójú, higgadt, jól szerkesztett honlapot csinálunk, de nem tudja igazán személyekhez, arcokhoz kötni az amikisvarosunk.hu-t.  Ezt a kétségtelenül megfontolandó kritikát meghánytuk-vetettük kicsiny szerkesztőségünkben, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy hébe-hóba talán majd „képiesítjük” magunkat, de erről nekünk az a véleményünk, hogy egy lap szerkesztősége ne csináljon magának exhibicionista kultuszt! Legyen magával szemben önkorlátozó! Minket a témáink, munkánk színvonala minősítsen!

Sajátos szerkesztői elveink, minden újdonságra nyitott, kiegyensúlyozott tájékoztatásra törekvő cikkeink, publicisztikáink sok olvasó tetszésével találkoznak. Rengeteg önkormányzati hír nálunk jelenik meg elsőként, ezért már számos alkalommal feltették nekünk a kérdést, hogy Budakeszi Családi Magazinjaként, a várossal szerződésben állunk-e, az önkormányzat anyagilag támogat-e minket?! Ez a kérdés azért is elgondolkodtató, mert sok, városunkkal kapcsolatos örömteli hír mellett, néha az olvasók kritikus hangot is tapasztalhatnak cikkeinkben. Az olvasó azonban már csak ilyen. Ha azt látja, hogy minden elfogultságtól mentes tájékoztatást kap, azt örömmel veszi, és miért ne gondolhatná, hogy a város vezetésének is érdeke a PC mentes, tiszta és egyenes beszéd, mely segít a gondok és bajok könnyebb megoldásában, miközben persze örülni kell minden szépnek és jónak, a sikereknek.

Ami pedig a lap anyagi támogatottságára vonatkozó kérdést illeti, erre röviden ennyit válaszolhatunk: nem, a honlapot nem támogatja Budakeszi Önkormányzata! Mi, az „a MI kisvarosunk” 3 fős csapata – néhány lelkes külsős segítségével - ez alatt a csaknem 4 év alatt, fizetség és juttatás nélkül szolgálja a város érdekeit.  A honlapunk jobb oldalán látható néhány banner hirdetést is ilyen feltételekkel tettük ki.

4 év után azonban már megtapasztaltuk, hogy ilyen formában nem működhetünk tovább. Kicsiny szerkesztőségünk óriási terheket cipel. Budakeszi, ez a fantasztikus adottságokkal rendelkező járásközpont ontja a témákat. Nem túlzunk, de százával vannak jegyzetfüzeteinkben, íróasztalainkban még feldolgozatlan, az olvasók számára izgalmas, érdekes témák, mert egyszerűen nincs rá kapacitásunk. Erre pl. egy jó példa, a tavaly márciusban megjelentett, „Mi lesz a budakeszi „szellemház” sorsa?....” című oknyomozó cikkünk, melyet eddig 1739-en olvastak. http://amikisvarosunk.hu/cikk/mi-lesz-budakeszi-szellemhaz-sorsa-fo-utca-sarkan-tulajdonos-adoszamat-felfuggesztettek-nav. Ennek a publicisztikának is ígértük a folytatását, de egyszerűen nincs rá időnk, mert egy ilyen macerás anyag elkészítése, bizony sok idő. És sajnos más, munkaigényes anyagokkal is elmaradásban vagyunk.

Gyakran szoktuk mondani: ha kicsiny szerkesztőségünket két fővel bővíthetnénk teljes munkaidőben foglalkoztatva, akkor sem biztos, hogy minden, íróasztalban fekvő témánkat fel tudnánk dolgozni.

Jelenleg keressük azokat a formákat, melyek segítenének minket abban, hogy tovább tudjunk lépni és megteremteni azokat a feltételeket, melyekkel a maximumot tudnánk kihozni az amikisvarosunk.hu, Budakeszi Családi Magazin kínálkozó lehetőségeiből, és ne maradjon egyetlen - a város számára fontos – téma sem feldolgozatlan, megíratlan.

Fotó: Forró Gábor

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Nagyon jó ez az oldal, gyakran olvasom. Többet lehet megtudni, mint a Hírmondóból. Nem is értem, hogy miért kell azt a lapot működtetni. A már megtörtént eseményekről nem értem miért kell tájékoztatást adni. Körbe kéne néznie a T. Polgármester asszonynak és a T.Képviselő testületnek és tanulni abból, hogy a budai kerületek kiadványaiban /pl. I. II. XII. ker./milyen cikkek, tájékoztatások jelennek meg.Azokban nem a polgármesterek tájékoztatják a lakosságot az első oldalon... Az újságpapír is úgy látszik mintha újrahasznosított lenne. Gyakrabban jelenik meg és a leendő eseményekről tájékoztat. Rendezvényeik vannak, úgy az idős korosztálynak, mint a gyerekek részére. Pl. az Erdő utcában működő Intézmény működéséről miért nem lehet tájékoztatni? Lehet, hogy többen mennének el. De lehetne működtetni kellő hozzáértéssel, szervezéssel baba- mama klubbot - nem megterhelő fizetéssel.Elég sok a kisgyerek. Lehetne programba venni nem az "5 éves terv" keretében uszoda építését is.Abban az esetben, ha most kezdenék építeni, már így is késésben lenne. Lehetne sajnos sorolni és elkeserítő,hogy Budapesthez közeli " város" mennyire lemaradott.

Kedves Török Judit

Nagyon köszönjük elismerô szavait! 4 éves, kemény munka van mögöttünk, és végre kezdjük úgy érezni, hogy Budakeszin szélesebb körben is kezdik felfedezni azokat az értékeket, melyeket igyekszünk nap mint   nap megjeleníteni írásainkban.

Üdvözlettel 
Szerkesztôség

Kedves SzerkesztőK!
Köszönjük azt a színes palettát, mellyel évek óta dolgoztok.Gyakran lapozgatom én is híreiteket, számomra sok fontos élményt közvetít. Remélem, a város vezetése is belátja, hogy emberfeletti munkátok mekkora érték a városunkban, s támogatni fognak elkötelezett, jobbító szándékú tevékenységetekért Benneteket! Mindig érzékenyek voltatok a Viadal Sport Egyesületben folyó értékekre is. Hálásan köszönjük támogatásotokat!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.