Az MO-ás autópályát tovább fogják építeni. A hvg.hu, mintha elnézte volna?! Csak az elavult nyomvonalat törölték

A budakörnyéki térségben Budakeszitől-Nagykovácsi-ig meglehetősen nagy felhördülést keltett a hvg.hu december 10-én megjelent cikke,

https://hvg.hu/gazdasag/20181210_Lefujnak_az_M0as_nyugati_szakaszanak_to... miszerint "Lefújnák az MO-ás nyugati szakaszának továbbépítését"....Már az albizottság előtt van az erről szóló javaslat....A törvényalkotási bizottság módosító javaslata szerint mégsem épül tovább az MO-ás nyugati szakasza...."   Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy vajon ebben a félrezető címben még csak feltételes módban fogalmazottak, de a cikkben már tényként közölt hírek miképpen is formálódnak, kapnak már-már valós alakot és terjednek tovább a szélrózsa minden irányába?

Én azért ebben a kérdésben jobban hiszek térségünk tűzközeli helyzetben lévő országgyűlési képviselőjének, Csenger Zalán Zsoltnak, aki a Budakeszi Csevegő facebook oldalán eképpen nyilatkozott meg a témában, egyúttal minősítve is a hvg.hu-t: "Ez természetesen minimum csúsztatás, de inkább fake-news! Arról van szó, hogy most folyik a nyomvonal variációk vizsgálata, viszont az országos szerkezeti terven pillanatnyilag bent van a régi nyomvonal. Ezt vesszük most ki a szóbanforgó módosítással (tehát egy elavult vonal kerül törlésre a térképen!) Amint meglesz az új végleges nyomvonal, az fog bekerülni."        

                                           

Ezzel együtt ez az új helyzet némiképpen reménytkeltő is lehet az MO-ás nyugati szakasza megépítésének hosszú és hányatott sorsában.Mire is gondolunk? A régi és elavult, több mint 20 éve kijelölt nyomvonalat még egy egészen más helyzetben jelölték ki. Azóta tízezrek költöztek a nyomvonal menti településekre ( további ezrek beköltözése is várható) és a könyezetvédelem is sokkal jelentősebb súlyt kapott a mai ember életében, így alighanem jó esélyei lehetnek annak,  hogy az új nyomvonal kijelölésénél figyelembe veszik majd a települések lakóövezeteinek kiszélesedett határait - melyeket az elavult nyonmvonalak néhány helyen már-már súroltak - és a zöld világ is nagyobb figyelmet fog kapni a végső stádiumban.

A cikk főképe csak illusztráció, forrás: wikipédia

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.