Az önkormányzat gyorsan intézkedett. Hepiend a kutyatörténet végén. Vélemények a történtekről innen és onnan

Városunk önkormányzata gyorsan cselekedett és már reggel megtalálták a 3 támadó kutya gazdáját.
 
Egy ilyen esemény mindig megrázza a közvéleményt, nem volt ez másképpen most sem. Szerkesztőségünk tagjai is nagy kutyabarátok. 5 kutya tartozik hozzánk, így minket is mélyen érintett az eset. Ráadásul ketten makkosiak, több kisgyermek szülei.
 
A kutyatámadás után számos vélemény fogalmazódott meg, több szemszögből, nemegyszer erős érzelmi töltettel.
 
Ezekből most itt van 2 vélemény, még a kutyák gazdájának megtalálása előtt.
 
Budakeszi Állatvédők: a történetnek biztosan van alapja, de az eddigi „nyomozásunk” szerint a kutyák nem PIT-ek! Tipikus felelőtlen gazda, aki azt gondolja, rá nem vonatkoznak a törvények, a jogszabályok. És a 3 kutya már falka és támadólag léphetnek fel. Az ügyben hivatalos eljárás is folyik, a jegyző részéről. Várjuk mi is a végét!
 
Egy budakeszi kutya gazdija: a helyi kutyatartókat akkor is piszkálják, amikor pórázon viszik a kutyáikat!
 
Gábor Emese facebook oldalán, a kutyák gazdájának megtalálása után ezt írta: állatvédő és kutyaszerető emberként az a véleményem, hogy a kutyáknak az a legjobb, ha szabályosan tartják őket. A gazdáknak is az az érdeke, hisz a kutyák tevékenységéért is ők a felelősek. Így tudjuk megvédeni kedvenceinket és egymást.
 
 
Mindig sok tanulsága van egy ilyen eseménynek. Egyfelől a megtámadott által átélt, senki másnak nem kívánt rettegés, másrészt az ezt követő, az ártatlan eb tartókat érő vegzálások, melyek ilyenkor mindig felerősödnek.
 
Mi a jövőben mindenestre egy olyan békés sétát kívánunk minden kedves olvasónknak, melyet ez az erdei kép is sugall!
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás