Bezárt a budakeszi McDonald’s

Az év elején megszűnt a budakeszi Mcdonald’s étterem a Park Centerben. Ez a most készült fotó már a cégtábla nélküli, kiüresedett, elnéptelenedett épületet mutatja. A Kossuth Lajos utcai épület után lesz még egy szellemházunk?
 
Megosztó téma erről a globalizmust  jelképező, brutális profitot termelő cégről bármit is mondani. Egy azonban tény, a Meki házatájáról 2015 óta rossz hírek jönnek a nagyvilágból. 700 üzletet zárnak be és új üzleti terveket készítenek.
 
2015-ben 93 magyarországi éttermükből is bezártak kettőt, és most, az év elején a Mammutban működő- és a budakeszi éttermük rolóját is lehúzták.
 
Megpróbáltunk a magyarországi bezárásokról valami igazán kézzelfoghatót megtudni a hazai sajtóból, de be kell vallanunk, hogy valóban érdemleges magyarázatokat nem találtunk, annál inkább professzionális mellébeszélést.
 
Ami pedig a budakeszi vonatkozást illeti, nyilván több környékbeli  is elveszíthette itteni munkáját, és az is biztos, hogy sok helyi fiatal sajnálja ezt a gyors bezárást, mert a fiatal generáció valami miatt mégiscsak szereti ezt a nem éppen olcsó- és egészségtelen táplálkozást jelképező Mekit, melyet talán azért kedvelnek leginkább, mert itt akár órákat is lehet trécselni anélkül, hogy kiutálnák őket. Ilyenkor különösen elgondolkodtató az, hogy vajon miért nem látnak fantáziát a mi budakörnyéki térségünkben - akár Budakeszin - magyar vendéglátós vállalkozók abban, hogy erre a generációra építsenek egy kicsit olcsóbb, vonzó, szerethető éttermet. Nagy lenne rá az igény!
 
Végül még egy megjegyzés! Budakeszin köztudott, hogy kevés az iparűzési adóból bejövő bevétel. Bármennyit is adózott Budakeszin a McDonald's, bizony az az összeg nagyon fog hiányozni a város éves költségvetéséből!
 
Fotó: Vecsei Anett
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Hiányozni fog, de megértem miért zárták be ezt a két boltot. A Budakeszi bolt rossz helyen volt ahova a busz oránként kétszer járt. Miért nem rakták valahol a Főutcába, nemtudom.

A Mamutban lévő bolt pedig vagy száz méterre van a Moszkvatéritől, amelyik még nagyobb is. Így két bolt ilyen közel egymáshoz felesleges.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.