Bolyki Balázs Soul & Gospel Kórus Budakeszin. Cérnahangverseny nem csak gyerekeknek. (+ Videó)

Mikor néhány hete említette Szalóczy Dóra, a nagyon sikeres és színvonalas budakeszi Cérnahangverseny-ek megálmodója és egyben háziasszonya, hogy legközelebb a Bolyki  Balázs Soul és Gospel lesz a vendég, nagyon megörültem.

https://www.facebook.com/events/442547482607072/

 

Jómagam ugyanis 2003-ban, „Vágtázók” címmel készítettem egy interjút a négy testvér alkotta Bolyki Brothers, a capella együttes két tagjával, Bolyki Györggyel és Bolyki Balázzsal, a Magyar Nemzet számára. Emlékszem, egy nagyon forró nyári nap volt, mikor eljöttek hozzánk Budakeszire, ahol kertünk hűsítő fűzfája alatt meséltek pályafutásukról, sikereikről, „a Bolyki jelenségről”. http://mno.hu/migr_1834/vagtazok-669612

 

A közeli Biatorbágyon élő Bolyki testvérek sikertörténete azóta is töretlen. Bolyki név az Isten hitetaz alkotó kreativitást, a minőséget és az életet megkönnyítő humort jelenti azok számára, akik ismerik életútjukat. György azóta a kaposvári Kaposfest, kamarazenei fesztivál igazgatói posztját is ellátja, öccse, Bolyki Balázs pedig a most Budakeszin is fellépő Bolyki Balázs Soul & Gospel Kórust alakította meg néhány éve, Bolyki Balázs, aki ha netán angolszász országban születik, világkarriert futna be ezzel a karizmával és hangi adottsággal. Azt hiszem, az alább látható és hallható videó felvételek is alátámasztják ezt. Érdemes rákattintani!

 

A most szombaton, február 6-án, 11 órakor, a Prohászka aulájában fellépő Bolyki Balázs Soul és Gospel Kórus művészetének a lényegét Bolyki Balázs általános érvényűen, tulajdonképpen a már a fentebb említett 2003-as interjúban megfogalmazta: „A gospel vallási üzenetet közvetítő műfaj – nem kap teret itthon. Magyarország keresztény ország. Ehhez képest a rádióban, a tévében, nem ildomos kimondani, hogy öröm, békesség, türelem, szelídség.”

 

Aki erre a koncertre jegyet fog váltani, biztosan nagy élményben lesz része!

 

Fotóforrás: https://www.facebook.com/bolykisoulandgospel

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.