BUDAKESZI AKTUÁLIS KÉRDÉSEK. Elektromos autó töltőállomások városunkban? Borsodiné Gláser Krisztina főépítész válaszol

Elektromos autó vásárlási bumm várható az elkövetkező években a világban, így Magyarországon is. A budakeszi térségben sok magas jövedelmű ember él, így minden bizonnyal nagy igény lesz (sőt, már most is egyre többen várják) töltőállomásokra. Ezzel kapcsolatban tettük fel az alábbi kérdéseket Budakeszi főépítész asszonyának.
 
 

Horváth Jenő: Egyre többet hallani arról, hogy Budakeszin elektromos autó töltő állomást fognak építeni, sőt 2 állomás idetelepítéséről is szó van. Mi ebben a kérdésben a valós helyzet? És ha valóban igazak a hírek, hol lesznek ezek az állomások?
 
Borsodiné Gláser Krisztina: Budakeszin elektromos töltőállomások kiépítésének helyszínéül a Posta melletti parkolót és a Dózsa György téri parkolót jelölte ki a Képviselő-testület a szeptember 26-án megtartott ülésén.

A töltőállomások telepítését az állam végzi az E-MOBI Nonprofit Kft.-n keresztül. Az E-MOBI Kft.-vel jelenleg zajlanak a tárgyalások a telepítés feltételeiről, az együttműködési megállapodás részleteinek kidolgozásáról.

Elsődleges helyszínként a Posta melletti parkolót választotta ki a telepítő.

A Képviselő-testület a november végi ülésén fogja tárgyalni a fizető parkolási rendszerről szóló önkormányzati rendeletét. A tervezet szerint az elektromos meghajtású gépjárművek mentesülnek a várakozási díj megfizetése alól a töltés, és az azt követő két óra hosszú időtartamra.

Fotónk illusztráció.
Fotóforrás. pixabay.com

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.