Budakeszi állat történetek. (2.) Kutyák hihetetlen megkerülése

Nyáron, hat éve történt. A makkosi kertből elszökött Edgar az angol bulldog, Samu a labrador és Figo a dogo canario. Ez a történet hármójuk, vagy inkább kettőjük, máig megmagyarázhatatlan megkerülésének az igaz leírása.
Elsőnek Edgar, a korelnök került elő. Nem is az ő sztorija az érdekes, hisz a bulldog, közel a kertes házhoz, alig pár száz méterre, három nap múlva meglett. Egy árokban dekkolva várta étlen - szomjan, hogy rátaláljanak. Ő sajnos már több éve elpusztult.
A két főhős ebben a kutyakalandban Samu és Figo volt. Az ész és az erő nagy kettőse, az elválaszhatatlan jóbarátok.
Tulajdonosaik két héten át keresték őket. Fáradhatatlanul ragasztották mindenfelé a hirdetéseiket. Felkerestek minden kutyavédőt, a Pilisi Parkerdő dolgozóit, beszéltek vadászokkal, a helyi mezőőrrel.
Két hét az nagy idő, mégis, ahogyan visszaemlékszem, a kutyák fiatal tulajdonosai, ha néha el is bizonytalanodtak, egy percre sem adták fel, hogy kedvenceik előkerüljenek. Bíztak a csodában és a kutyákban, az ész és erő nagy kettősében.
És láss csodát! Az egyik reggel csengett a telefon és egy hang jelezte, hogy a Normafánál elhelyezett plakát alapján megtalálta a csavargókat. A boldog tulaj, csapot-papot otthagyva, Makkosról gyalog futott egészen a Normafáig, ahol a két kutya vidám farokcsóválással fogadta őt, mintha éppen csak percekkel ezelőtt váltak volna el. Épek, egészségesek és jóllakottak voltak. A mai napig nincs arra magyarázat, hogy a két, kifejezetten szép, fajtiszta állat, hogyan vészelte át azt a két hetet. Egy horzsolás nem volt rajtuk. Nem ütötte őket el egy autó, nem fogadta be őket senki és a sintér sem talált rájuk. Ám mindezeken túl, ebben az egész történetben az a legcsodálatosabb, hogy a két állat együtt maradt midvégig. Minden másra lehetne találni ilyen-olyan magyarázatot, ez azonban megmagyarázhatatlan, örök rejtély marad.
Aztán úgy hozta az élet, hogy gazdáikkal két évre Toszkánába költöztek, majd visszatérve, azóta is Makkosmárián élnek. Közben nyolc évesek lettek és ma is egészségesek és boldogok. Ők ketten, Samu az ész és Figo az erő.
Bár azóta kapcsolatukban némi változás állt be. Történt ugyanis, hogy gazdáik a két kan kutya mellé vettek egy szukát. Hát...........?! Itt bizony véget ért a legendás barátság. Ez már kutyáéknál sincs másképpen. 
Rövid videó kettejük önfeledt fürdéséről a Tirrén-tengerben
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás