BUDAKESZI ÁLOMVÖLGY. Az Önkormányzat a lakosság véleményét figyelembe fogja venni

Május 30-án, 14 órakor fogja tárgyalni a Budakeszi Önkormányzat városunk talán legszebb adottságú természeti csodájának, az Álomvölgynek az ügyét, melyen változtatási tilalom van érvényben.  A mintegy 30 hektáros terület tulajdonosai, Baumgartner Antal és Takács István a változtatási tilalom feloldásáért cserében felajánlották Budakeszinek az Álomvölgy természetvédelmi szempontból legértékesebb, mintegy 7 hektáros részét (benne számos védett növénnyel és a Kecske hegyi kaptárkövekkel.  http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-tobb-ezer-evig-hasznalt-szent-helye-volt-keresztenyseg-elott-az-alomvolgy-0 ) Emellett, Budakeszi számára az Álomvölgy kerítése mellett az önkormányzati utat  5 méter szélesen és 1,5 km hosszan mart aszfalttal leterítenék, hogy a helyi lakosság kerékpározás és sétálás céljaira használhassa és könnyebben megközelíthesse  a szomszédos természetvédelmi oltalom alatt álló területeket.

Mindezekért cserébe a két tulajdonos az Álomvölgy számukra megmaradó részén lévő (081/14-20 hrsz-ú ingatlanokon, a művelésből kivont területekre, a korábbi egyeztetéseknek megfelelő paraméterekkel: 7 m-es épületmagassággal, ingatlanonként 2 X 200 m2 lakótérrel engedélyezze a 3%-os beépíthetőséget! 

Ez magyarán azt jelenthetné, hogy az eddig teljesen lakatlan terület 7 ingatlanán összesen 2800 m2 lenne beépítve és ezzel egy új lakóterület alakulna ki Budakeszi határában!
A Budakeszi Önkormányzat a csütörtöki testületi ülésen a legoptimálisabb döntést szeretné meghozni, ezért különösen fontos, hogy a lakosság véleményt nyilvánítson ebben az ügyben!
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Tisztelt Budakeszi Önkormányzat! Minden döntés egyben precedens értékű is !Az Álom völgy után következnek a további "kecsegtető" ajánlatok más gazdag vállakozóktól...
Vajon elhiggyem, hogy a luxusingatlanokba beköltöző honfitársaink természetvédelmi területként és nem lakóterületként bánnak környezetükkel? ... (baráti társaságok zenehallgatás party k...) Hogyan hat majd mindez a környék állat és növényvilágára? Készült hatásvizsgálat? "Ha nem, akkor enélkül hogyan lehetséges döntést hozni?)
Kérem írásban válaszukat! Üdvözlettel:Dr. Paulina Andrea OORI SZMRO

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.