Budakeszi buszsávért és P+R parkolókért lobbizik a térség parlamenti képviselője, Csenger Zalán Zsolt

Mondhatni, évtizedek óta küzd Budakeszi és a térség lakossága azokkal az akut, megoldásra váró közlekedési gondokkal, melyekkel nap, mint nap szembesülhetünk. Ez a szerteágazó gyökerű probléma többrétű megoldást igényel, melynek – nyilván a rendkívül magas költségek miatt – eddig sajnos kevés gyakorlati megvalósulását láttuk, noha a városvezetés hosszú évek óta koptatja a megoldás érdekében az illetékes minisztériumok, államtitkárságok, szakmai szervezetek lépcsőit. Talán ebben az évben kezdenek körvonalazódni olyan lépések, melyek elvezethetnek néhány éven belül ennek az elviselhetetlen állapotnak az enyhítéséhez.

A közelmúltban honlapunk facebook oldala megosztotta a hirado.hu cikkét, mely a „Már tervezés alatt az M0-ás új, hegyvidéki szakasza” címmel jelent meg.
https://www.facebook.com/149816685146219/posts/1743998302394708/?comment.... Emellett honlapunk is megjelentetett egy publicisztikát, „Három sávosra bővítik az M1-es autópályát, mert nem bír el több autót. ÉS A BUDAKESZI ÚT ELBÍRJA?” címmel. 
http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/harom-savosra-bovitik-az-m1-es-autopal...
Ebben a cikkben a régóta várt, de még meg nem valósult Budakeszi úti buszsávról tettünk említést: „Remek, örömteli hírek! Ám innen, Budakesziről nézve ugyancsak adódik egy kérdés, különösen most, mikor éppen elindul a tanítás az iskolákban.  A Budakeszi út és a budakörnyéki térség hatalmas közlekedési problémáira odafigyel valaki? A mi kétsávos Budakeszi utunk ugyanis szintén megtelt, nem bír el több autót! Itt is elkéne egy buszsáv bővítés, mely jelentősen enyhítetné - bár nyilván nem oldaná meg teljesen -  ezt a gondunkat! Reméljük a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tervezőirodáiban már dolgoznak ezen a megoldáson, mellyel mihamarabb megismertetnek minket!”

Mindezek után a minap, szerkesztőségünk örömmel olvasta Csenger-Zalán Zsoltnak, térségünk parlamenti képviselőjének honlapunk facebook oldalán megjelent kommentjét (cikkünk első linkjében), melyben ezt olvashatjuk: „Épp a buszsávért lobbizok. A szomszéd kerületek is támogatják. Persze nem csak a szélesítés kell, hanem P+R parkolók. Dolgozunk rajta!”

Bíztató szavak, de azért – a probléma jellegéből adódóan – gyors megoldásra ne számítsunk. Mindez talán az M0-ás megépítésének a környékére várható, de ha előbb, az lenne a legjobb. Addig pedig örüljünk, ha tényleg megvalósul néhány hónapon belül a Budakeszit és a térséget, a kelenföldi M4-es metróval összekötő busz gyorsjárata, az is egy fontos lépés lenne ennek az akut gondnak a megoldása felé.
http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszit-kelenfoldi-m4-es-metroval-gyors...

Kapcsolódó cikkek:
http://amikisvarosunk.hu/cikk/alairasgyujtes-budakeszi-es-budakornyeki-t...

http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-kozlekedesi-peticiora-valasz...

A cikkben megjelent fotó, illusztráció: iho.hu

 

Megosztás/Mentés Megosztás