A budakeszi forgalomirányító jelzőlámpákat várhatóan átprogramozzák. Enyhítheti a közlekedési gondokat

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testülete 258/2017.VII.27-I határozatával fontos döntést hozott a város közigazgatási területén lévő forgalomirányító jelzőlámpák programozásának a korszerűsítéséről. Jelentős ez a döntés, mely minden bizonnyal enyhíthet városunk közlekedési gondjain, végső, radikális megoldást azonban nyilván nem hozhat. Arra még egyelőre várni kell.

Hogy olvasóink jobban megértsék ennek a döntésnek a hátterét, honlapunk korábbi, városunk közlekedésével kapcsolatos publicisztikáiból próbálunk most szemezgetni, és mindjárt szögezzük le, itt állami tulajdonú, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő országos főútvonalról van szó, melyhez Budakeszinek csak annyi köze van, hogy városunkon halad át. Tehát mikor e téma felől érdeklődik az olvasó, ezt mindenképpen figyelembe kell venni.

És most álljon itt néhány gondolat, honlapunk e témával kapcsolatos korábbi írásából:

Nagyon megérett az idő a Fő utca forgalmának intelligens szabályozására. Lényegében nem történt fejlesztés a jelzőlámpák 20-25 évvel ezelőtti, korábbi telepítése óta. A jelzőlámpás  csomópontokat irányító készülékek már TELEPÍTÉSÜK IDEJÉN IS ELAVULTNAK SZÁMÍTOTTAK.

A KÖZÚTKEZELŐ TÖBBSZÖR IS NYILVÁNVALÓVÁ TETTE, HOGY KÖLTSÉGVETÉSÜKBŐL CSAK A KARBNANTARTÁST TUDJÁK ELVÉGEZNI.

A fenti idézetek fényében megállapítható, hogy az önkormányzat nem halogathatta tovább ezt a döntést, mellyel önerőből, ill. hitelkeret terhére kívánják megoldani ezt a fontos fejlesztést. Jelenleg az átprogramoztatás tervezőjét keresik, az árajánlatok bekérésére most került sor.

Forrás:http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/kedd-9-beszelgetesek-budakeszi-tanne-e...

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.