Budakeszi gyerekek nyaraltak idén a Jobb Kor Polgári Egyesület szervezésében a Balatonon

A élet legszebb, legnemesebb történései mindig csendben és szerényen zajlanak, csak nem mindig vesszük észre ebben a zajos, felszínes, magamutogató, celebes világban. (szerk.)

Immár negyedik éve nyaralhatnak Budakeszin élő gyermekek Badacsonylábdihegyen egy kedves és nagylelkű felajánló, Boros Judit jóvoltából, aki a táborozáshoz nélkülözhetetlen táborhelyet ingyen bocsájtja évről évre a Jobb Kor Polgári Egyesület rendelkezésére. A szervezéshez erőt és elhívatottságot érző civilek és pedagógusok évek óta igyekszünk olyan gyermekek nyaraltatását elősegíteni, akik családjukkal nem juthatnának el a Balatonhoz. A korábbi években határon túli magyar gyermekeket nyaraltattunk Budapesten, illetve a Balaton partján, jelenleg helyi családok életét igyekszünk megkönnyíteni egy-egy hétre. Idén két héten keresztül zajlott a vidám táborélet, sok színes programmal, nagy fürdésekkel és konyhatündéreink által sütött-főzött finom falatokkal. A programmal 30 hátrányos helyzetben élő gyermeknek és néhány nagycsaládnak sikerült örömteli balatoni hetet varázsolni az életébe.

A tábort idén is Bezeczky Erzsi tanítónénivel együtt szerveztük, hogy ötleteivel, drámapedagógusi tapasztalataival és jelenlétével ő is biztosítsa a gyermekek oldott közérzetét. Programunkat a Kompánia Társulat is gazdagította, illetve  Családsegítő közvetítésével két kedves kísérő is segítette munkánkat.

A tábor költségeit a Budakeszi Önkormányzat, a Karitász, a Mezei Mária Alapfokú Művészeti Iskola és magánszemélyek adományaiból fedeztük, így nyújtva segítséget több olyan nagycsaládnak is, akik kétkezi munkájukkal, nagy szülői tapasztalatukkal, és nagyobb gyermekeik segítségével járultak hozzá a tábor sikeres lebonyolításához.

Mint egy nagy család, úgy lehettünk részei és részesei a Badacsony lábánál kikerekedő közösen eltöltött napoknak!

Dalottiné Bágyoni Zsuzsa

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.