Budakeszi Gyereknap. Családok együtt a Nádas tóért, paravánfestés a mamutfenyőknél

Szombatra, a gyereknapra verőfényes, 23 fokos időt jelez a meteorológia, reméljük igaz lesz ez az előrejelzés. Mindenesetre az ez évi gyereknapra több meglepetés is várni fogja a gyerkőcöket a 2 mamutfenyő környékén, melyekből szerkesztőségünk most egyet szeretne kiemelni.

Mit is jelez ez a cím? Egy 3 órás, önfeledt színezést!  6db, 1,5X1,5 m-es paravánon fog melevenedni az egykor élettel teli, mamutfenyők mögötti, budakeszi Nádas tó világa, egy sajátos performansz keretében. Ez a talán formájában Magyarországon is teljesen újszerű kezdeményezés az EFMK innovativitását dicséri, melyhez a Budakeszin élő grafikus-szobrász, természetvédő Gábor Emese is csatlakozott. Az ő rajzai várnak majd kiszínezésre a szombati, előreláthatólag verőfényes időben! És nem mellesleg, ő lesz ennek a különös programnak a moderátora is!

Gábor Emese elmondása szerint ez a szombat délelőtti színezés több lesz a gyermekek és családok számára, mint egy egyszerű játék. Itt nem Miki egér, vagy Róka Rudi alakjának minden különösebb azonosulás nélküli megelevenítése fog megtörténni.  Ezeken a rajzokon tulajdonképpen, a  gyermekek lelkében, szellemében, kreativitásában fog megjelenni egy „igaz, élő tó világa”, mellyel a budakeszi gyerekek és családok is azonosulni tudnak majd, és sokan, akik eddig talán nem is tudtak ennek az egykori, rekultiválásra váró tónak a létezéséről, most ezt az ismeretet is megkaphatják.

Mindez segítheti majd városunk önkormányzatának azt a törekvését, hogy a Nádas tó újból feléledjen sok éves csipkerózsika álmából. 

Fotó: Torti Szofi

 

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.