Budakeszi Kerekmező Ált. Iskola. Tornacsarnok, aula, tanári szoba. Gyönyörű belső terek vannak alakulóban

A napokban körbejártuk a budakeszi Kerekmező Általános Iskola belső tereit. Ennek során készültek a most bemutatott fotók, a gyors ütemben épülő intézményről.

Szerencsénkre, éppen az épületben tartózkodott az iskola épületének a tervezője, Túri Attila, Ybl díjas építész, Makovecz Imre egykori tanítványa is, így  a legideálisabb kalauzolást kaphattuk a helyszín megismerésére. Túri Attila egyébként a tervezője a tanuszodának is, melynek építését idén kezdik el és 2020-ra fogják átadni.

Tőle tudtuk meg, hogy az épület dekoratív megjelenését döntően meghatározó, fából készült tetőszerkezetek, diszítőelemek és ablakok, mintegy 300 m3-t tesznek ki! Mai korunkban sokan félnek a fa ablakok beépítésétől, mondván, hogy kényes, folyamatos védelmet igényel, nem jól záródik, rosszul szigetelhető. Nos, ezek az ablakok a legkorszerűbb technológia, a többrétegű  favédelem  és szigetelés következtében, alighenem minden igényt ki fognak elégíteni.

Korábban megjelent cikkünkben már elismerően szóltunk az intézmény hatalmas méretű, impozáns tornacsarnokáról és aulájáról http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-kerekmezo-altalanos-iskola-felke..., melyekhez a most látott képek alapján csatlakozik az ugyancsak nagyon látványos faelemekkel megálmodott tanári szoba és a homlokzati falak, a fa- és dísztégla kiegészítőkkel.

Az iskola építésének jelenleg az első üteme (11 tanterem és egyéb helységek,  3578 m2-en) gyors ütemben, a belső munkákkal folytatódik, néhány napon belül pedig elindul a második ütem is. Ez már egy lényegesen kisebb építkezés lesz (5 tanterem és egyéb helységek, 739 m2-en).

Reménykedhetünk, hogy az első ütem mindenképpen befejeződik a szeptemberi iskolakezdésre és lesz kellő idő az átköltözésre, valamint az ezt követő "beüzemelésre" is, de talán még a 2. ütemű építkezés is meglesz időben.

Fotók: Torti Szofi

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.