Budakeszi lakossági fórum. Kávézó a parkban. LEGYEN, VAGY NE LEGYEN?

Alighanem azon a január 18-án megtartandó lakossági fórumon fog eldőlni a budakeszi parkba tervezett kávézó megépítésének a sorsa, melyet az EFMK-ba hívott össze városunk önkormányzata, a lakosság véleményét is mérlegre téve a végső döntés előtt.

Lassan egy éve tart a parkba tervezett kávézó megépítése körüli hercehurca. Jómagam már megírtam erről a véleményemet tavaly márciusban, melyet akkor csaknem két ezren olvastak el, ezzel is megerősítve azt, hogy itt egy nagyon megosztó elképzelésről van szó. http://amikisvarosunk.hu/cikk/kavezo-budakeszi-parkban-egy-erosen-megosz... Az ott megfogalmazott kifogásaimat változatlanul fenntartom, az alábbiakban kiegészítve néhány újabb szemponttal.

Miközben időről-időre napirendre került 2017-ben a képviselő testületi üléseken a parkba tervezett kávézó megépítése – mely a befektetető szerint egy hiánypótló beruházás lenne (értsd: nincs kávézó a városban) – egy, szinte észrevétlen, búvópatakszerű „VENDÉGLÁTÓIPARI BUMM” következett be Budakeszin egy év alatt, 8, AZAZ NYOLC ÚJ HELYSZÍN MEGNYITÁSÁVAL - KÖZTÜK KÁVÉZÓK IS - AZ EGYIKBEN GYERMEKBARÁT KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSÁVAL!!! Erről éppen a közelmúltban jelentettem meg egy írásomat, melyet ugyancsak nagy olvasói érdeklődés kísért.
http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-vendeglatoipar-nagyot-lepett-elo... Külön érdekessége ennek a történetnek, hogy a 8 HELYSZÍN EGYIKE SEM „ZÖLD” KÖZTERÜLETEN LETT KIALAKÍTVA, HANEM MAGÁNTULAJDONÚ INGATLANOKON, ILLETVE MAGÁNTULAJDONÚ BÉRLEMÉNYEKBEN.  Ugye, elgondolkodtató?

Aztán van itt egy másik érdekesség is! Ennek a parki kávézónak a kapcsán nemegyszer elhangzik egy érvelés, hogy a „Városmajorban is engedélyt kapott a MAJORKA kávézó megépítése”. Igen ám, csakhogy az egy hatalmas, 10 hektáros terület, míg a mi parkunk mindössze 2 hektáros, emellett nagyon keskeny, mindössze 35 m méter széles! Ráadásul várható, hogy néhány éven belül buszsávot is ki fognak alakítani a Fő úton, mely mindenképpen a park 1-2 méteres szűkítésével fog járni. A borzasztó budakeszi közlekedési körülmények miatt ez egy megkerülhetetlen fejlesztés lesz. Ezt sejteti a honlapunknak írott azon levél is, melyet a NIF (Nemzeti Fejlesztés Minisztérium) illetékes főosztályvezetőjétől kaptunk néhány hónapja. http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-kozlekedesi-peticiora-valasz...

És ha már megemlítettem a Városmajort ebben a tekintetben, akkor essék szó a hatalmas, 100 hektáros, nagy becsben tartott Margitszigetről és a közeli, ugyancsak kiterjedt területű Normafáról is. Ezeken a közterületeken, számos fejlesztés volt az elmúlt időszakban, ennek ellenére csak a meglévő építmények felújítása volt a fejlesztések része. A ZÖLD MINDENÜTT VÉDETTSÉGET KAPOTT LEGJOBB TUDOMÁSOM SZERINT, A SOK-SOK HEKTÁR DACÁRA!
 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.