Budakeszi mellékutcáiban sajnos nem ilyen formás, kisméretű díszfákat látunk. Néhány gondolat a "vizuális- és egyéb szennyezés" helyi sajátosságairól

Évtizedek óta járom Budakeszi mellékutcáit és sok éve rá kellett, jönnöm, hogy sajnos nagyon sokat ront a város összképén az utcák mentén (közterületen), a házak előtt sorjázó fák össze-visszasága, elhanyagoltsága.. Főleg szilva- és dió-, aztán meggy-, meg körtefák. Nagy részük kezeletlenül, mindenfajta betegségek jeleivel, melyek veszélyeztetik a gondozott gyümölcsös kerteket is.. Persze nem csak gyümölcsfákat látok. Emitt akác-, arrébb fűz- és hársfák. Gyümölcsérés idején a termés nagy része a fák alatt rohad el..Sehol egy kis harmónia.

Többségüket sok évtizede ültették a házak akkori tulajdonosai.A maiak csak megörökölték őket. Gyümölcsérés idején a termés gyakran a fák alatt rohad szét. 

Mindezen gondolataimat csak azért írom le itt, mert a képünkön látható fotón, olyan kisméretű díszfák sorakoznak ( ma már sokféle fajtát kaphatunk ebben a kategóriában a különféle lerakatokban), melyek jelentősen javíthatnák Budakeszi arculatát. Mindez persze csak egy hosszabb folyamat részeként valósulhatna meg, első körben az új építésű utcákban.

Megjegyezném, hogy jómagam is okozója vagyok városunk "vizuális szennyezésének", mivel a házunk előtt, nekünk is van két meggyfa..  Mentségemül csak annyi legyen, hogy én évről évre permetezem őket és a termése nálunk megbecsülve, az utolsó szemig a kosarainkba kerül.

Illlusztrációnk egy budakeszi parkolóban készült, nem a legideálisabb helyen, de a sorba ültetett fák látványa megfelelő a témához..
 

Megosztás/Mentés Megosztás