Budakeszi portrék. A „Négy évszak Budakeszin” fotópályázat győztese Torti Szofi, honlapunk fotósa

Különös, de melengető érzés, mikor a kérdező a saját lányával készít interjút. A lányával, aki az amikisvarosunk.hu, Budakeszi Családi Magazin 6 évvel ezelőtti indulása óta a 3 fős szerkesztőség webmestere, fotósa és az önkormányzat által meghirdetett „Négy évszak Budakeszin” fotópályázat téli-tavaszi fordulójának a nyertese lett, "Havas rajzolatok" című munkájával.

Fotó a díjátadásról: Balogh Ágó

 

 

Mióta fotózol?

Te tudod a legjobban, szinte napra pontosan. Mikor elindult 2012. év tavaszán a honlapunk, nagy bajban voltál, mert nem volt fotós. És mivel én kéznél voltam, nekem szóltál, hogy elmennék-e fotózni a mamutfenyőkhöz, a gyereknapra, a Családi Napra, meg egyéb helyekre. Még egy tisztességes fotómasinám sem volt. A családommal dobtuk össze a rávalót és mellé vettünk még egy egész jó kis videófelvevőt is. Elég mélyen belenyúltunk a családi kasszába.  

2012-ig volt neked egyáltalán érdeklődésed a fotózás és a média iránt? 

Nem, gyakorlatilag semmi. Tulajdonképpen az amikisvarosunk.hu-nál eltöltött első négy év alatt tettem szert némi gyakorlatra és kezdtem arra rájönni, hogy esetleg lehet nekem valami érzékem ehhez a műfajhoz. Amihez aztán még az is hozzájárult, hogy megszületett 5 évvel ezelőtt Bende, a kisfiam és rá fél évre az unokatesója, Szofi is, akik rávezettek engem a gyermekportré fotózás szeretetére. Ők a múzsáim. Róluk azóta megszámlálhatatlanul sok képet készítettem - mindig spontán -  soha nem állítom be őket, és szerencsémre nagyon fotogének. Jól viselik ezt a dilimet, az állandóan nyakamon lógó gépet, a folyamatos kattintgatásokat.

Közben belekóstoltál kisebb videófilmek készítésébe is!

Igen, mintegy 50 jobb-rosszabb anyagot készítettünk veled közösen, főleg a honlap első időszakában, de erre manapság már alig marad idő. Az egyik kedvencem, az az 5 éve készült kisfilm, melyet a budakeszi Marbushka játékmanufaktúráról készítettünk. https://www.youtube.com/watch?v=fDM63SZBhvc&t=25s Nagyon örültem, hogy mikor ezt az elkészült anyagot bemutattuk Bohony Beának, ő egyből rábólintott. A közben világsikeressé vált Marbushkát vezető Bohony Bea-Zöldi László házaspár és kislányuk, azóta ugyan Hollandiába tette át alkotói székhelyét, de tudomásom szerint a manufaktúrát továbbra is itt, Budakeszin működtetik az ipari parkban. A másik kedvencem a "Zenés séta a parkban", melyet 2012 nyarán készítettünk a Fő téri parkban https://www.youtube.com/watch?v=MPMl3ZPp-cA&t=47s

A fentiekből következően tehát egyenes út vezetett oda, hogy te is benevezzél erre a budakeszi fotópályázatra?                                                                          

Nem egészen, mert aki ismer, tudja, hogy az önbizalmam az mind a mai napig elég gyenge lábakon áll. Bár kétségtelen, hogy a honlapon az elmúlt két évben elindított,  „Én Budakeszim” sorozatom közkedvelt lett olvasóink körében.

Ez a győzelem remélem, megerősít abban, hogy jó úton jársz!

Én is remélem, de az én bonyolult lelkem mindig tartogat meglepetéseket. Mindenesetre megpróbálom folyamatosan fejleszteni a fotómasinám technikai készletét, és állandóan képezem magamat, mert még sok mindenben hiányosak az ismereteim.

Közben pedig járom Budakeszi utcáit, erdőit, készítem az újabb és újabb anyagokat az amikisvarosunk.hu-nak, és a „Négy évszak” nyári-őszi fordulójára is szeretnék néhány pályázatra alkalmas képet megalkotni. 

Egyúttal szeretném megköszönni a város vezetésének, hogy ezt a pályázatot meghirdették. Jó ötlet volt, mert a város és a minket körülölelő erdő ontja a témákat egy arra fogékony fotósnak

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.