Budakeszi Portrék. Sashegyi Somát választották meg a Nagy Sándor József Gimnázium diákigazgatójának

Egy kissé megkésve jutott el hozzánk a hír, hogy szeptember 19-én diákigazgatónak választották a nagysanyisok Somát, a gimnázium 12/B-s tanulóját. 
 
Somát kisgyerekkorától ismerem. Akkortájt alapítottuk meg édesapjával,  néhai Sashegyi Lászlóval (Sasi) és a többiekkel a Gyerekköztársaság Egyesületet és kezdtük el szervezni az új szemléletű budakeszi gyereknapokat. Ilyen alkalmakkor gyakran találkoztam a kis Somával is, aki ezidőben már a legjobb tanítványai közé tartozott Tassi-Ködöböcz Juditnak, aki a Czövek Erna Zeneiskolában klasszikus zongora játékra oktatta őt hat éven át. Soma elmondása szerint a komolyzenében Liszt romantikus muzsikája áll hozzá a legközelebb.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Később pedig láttam őt a Viadal SE edzésein is, ahol az egyesület egyik legtehetségesebb utánpótlás versenyzőjévé nőtte ki magát, több diákolimpia sílesikló versenyein is dobogós helyezést ért el.  
 
Aztán Soma váratlanul megjelent a rock-blues zene világában is. 2 évig tanult hammond orgonázni Fóris Szilárdnál. Első bemutatkozása a  prohászkások és nagysanyisok alkotta Elvileg Blues Bandban volt, ma pedig,  ahogy ők nevezik, a "modern rockot"  játszó EX-CREATIONS billentyűse, de néha a régi zenészbarátokkal is játszik a budakeszi Betyár-söröző blues klubjában. Most, október 17-én, B.B. King estet tartanak Fehér Bencével, Fehér Hubával, Gersei J. Gáborral, Szirmai Boldizsárral és Varga Ricsivel.
 
Kedves Soma! Eredményes diákigazgatói munkát, jó tanulmányi eredményeket és további sikereket kívánunk életed során!
 
Forrás: www.nsjg.hu
            Soma Sashegyi Facebook
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás