A Budakeszi Római Katolikus Plébániatemplom melletti romtemplom állagmegóvásának első üteme megkezdődött

A budakeszi Római Katolikus Plébánia 2017. júliusában harmadszor nyújtott be kérelmet az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” (EGYH-EOR-17) című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra: A Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom és környékének helyreállítására 14. 700.000 Ft végösszeggel. A terveket Dr. Déry Attila Ybl díjas építész készítette.

A pályázat sikeres volt ugyan, de csak 4.000.000 Ft összegben, ezért csökkentett tartalmú programot, a teljes körű felújítás első ütemét valósítják meg. Ennek része a templom oldalbejáratának teljes akadály mentesítése és a romtemplom első ütemű, részleges állagmegóvása.

A Budakeszi Önkormányzat a költségvetésről szóló 4/2018. II. 16-án elfogadott rendeletében 2.000.000 Ft járul hozzá a terv megvalósításához.

A projekt lebonyolításában Dr. Déry Attila mérnök, tervező, Menczinger Tibor mérnök, építésvezető, a Szépítő Egyesület, Budakeszi Város Német Önkormányzata és a Széchenyi Baráti Kör vezetői vesznek részt.

A felújítási munkálatok a napokban elkezdődtek, ezért a templom oldalbejárata mindvégig zárva lesz. A teljes munkaterületet elkerítik. A projekt lebonyolítói kérnek mindenkit, különösen a szülőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében fokozottan vigyázzanak és kerüljék el a munkaterületet!

Forrás: http://www.budakeszi-plebania.hu/rv_hir.php?rovat=kesz&fi=20180413110900

Fotók : Torti Szofi

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.