Budakeszi székhellyel, több budakörnyéki település ügyeletét is két orvos fogja ellátni a jövőben, a hétvégeken

Egyre erősebb összefogással működik térségünkben a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT). Ennek jeles példája az a döntés is, melynek értelmében a társulás néhány településének (Budajenő, Budakeszi. Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős, Telki) hétvégi orvosi ügyeletét a jövőben két orvos fogja ellátni 2018. március1-től, melyről már egy korábbi cikkünkben is hírt adtunk http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/valtozasok-budakeszi-orvosi-ugyelet-el...

A döntés értelmében 2018. március 1-től hét közben délután 16:00 órától, másnap reggel 8:00 óráig az eddig szokásos rendben látják el az orvosi ügyeletet, de hétvégén és munkaszüneti napokon 24 órában, két orvos teljesít szolgálatot. Így az egyik orvos mindig elérhető lesz az ügyeleten, míg a másik orvos hívásra ki tud menni a betegekhez. Ez a gyermekes szülők számára is fontos, hisz ezzel a gyerekek hétvégi akut ellátása is megoldódik. Az orvosi ügyeleten mindig lesz orvos, aki ellátást tud biztosítani, vagy szükség esetén a megfelelő kórházba tudja továbbirányítani a betegeket, és nem kell esetleg órákig várni, mire az orvos visszaérkezik az ügyeleti szobába.

Az ügyeletet a fentebb jelezett időponttól kezdődően a Főnix-Med Zrt. helyébe lépő Hungary Ambulance Közhasznú Nonprofit Kft. fogja biztosítani.

 

Megosztás/Mentés Megosztás