A budakeszi tanuszoda focipálya mellé tervezett helye itt látható

Tavasszal megjelentetett cikkünkben már adtunk bővebb ismertetéseket a Budakeszin megépítendő tanuszoda kapcsán, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként, az országszerte épülő tanuszodákról.
http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-dilemmak-uszoda-vagy-tanuszo...,
melyből sok mindent megismerhettek olvasóink.  Később pedig arról is írtunk, hogy az uszoda helyét még keresik a sportpályán http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-tanuszoda-sportpalyan-lesz-d...

Azóta eldőlt a kérdés. Olvasóink most már láthatják a cikkünk elején megjelentett fotón a tervezett helyet. A képre rápillantva az látható, hogy a tanuszoda  a sportpálya Márity utcai kerítése és a focipálya között fog helyet kapni, teljes hosszúságában. Ami egy kétségtelenül sajátos helyzet, hisz az eddig megépült, már átadott, vagy építés alatt álló, téglalap alakú tanuszodák karakteresebb, dizájnosabb, rövidebb, bejárati oldalait merőlegesen tervezték az utakra, mely igen látványos. 

Sajnos Budakeszi csak ezt az itt látható területet jelölhette ki, azzal a szándékkal, hogy a környékbeli óvoda, a régi iskola és az épülő, új iskola közelében lehessen a tanuszoda. A környéken nincs több beépíthető terület! A tanuszoda program típustervei szerencsére megadják azt a lehetőséget, hogy ilyen esetekben a hosszanti rész – majd a kerítés mellett látható homlokzat - egyhangúságát dizájnosabbra tervezzék az előírtaknál, így minden bizonnyal nem egy jellegtelen kőfalat láthatunk majd a 222-es busz, vagy autóink ablakaiból, netán gyalogosként, így ez a 180 fokkal elfordított budakeszi tanuszoda is látványos képet fog mutatni.

A most bemutatott fotó alapján az is elmondható, hogy a még szabadon maradt részen - a tanuszoda bal oldala és a nemrég megszűnt mini golf pálya között – lesz kialakítva a nyáron részben nyitottá alakítható tanuszoda füves, napozós része.

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Tisztelem a foci rajongóit, de mi lenne ha a foci pálya lenne máshova tervezve.
Egyáltalán ki van használva az a nagy terület?
A helyén lehetne több más sport vagy akár szabadtéri felnőtt játszótér. A mediterrán országokban lehet látni ilyeneket és szerintem nálunk is lenne rá igény.Vagy az uszodát bővíteni ezáltal. Sokan szeretnek futni is. Lehetne egészséges futószőnyeggel kialakított rész is.A lakosság is beszállna anyagi segítséggel szerintem.Ötleteket is lehetne kérni, biztos lenne értelme.
Lényegében a sportot és mozgást így könnyebben lehetne megszerettetni a kicsikkel és a nagyokkal.
Magam jobban szeretek a szabadban sportolni. Gondolom nem vagyok egyedül.
Üdvözlet

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.