Budakeszi természetfotósok. (1.) Gönye Csaba Ádám

2008 nyarán halkan, csendesen, ahogy az természetfotósokhoz illik, megalakult Budakeszin Gönye Csaba és fia, ifjabb Gönye Csaba Ádám kezdeményezésére egy hobbi-természetfotós baráti kör az Erkel Ferenc Művelődési Központban.
Tagjai többségében budakesziek voltak. 10-12 fővel indultak, de valójában egy szűkebb 5-6 fős társaság tekinthető ma is a meghatározónak a társaságban, akik számára a természethez való vonzódás, a természet megfigyelése, annak tisztelete a legfőbb szempont. A fotózás csak ennek a következménye.

A jó természetfotósnak túl a természet tiszteletén, a fotózási technikák alapos ismeretén, a nagy kitartáson kívül a szerencsével is jóban kell lennie, de erre a szerencsére gyakran magának a fotósnak kell megteremtenie a lehetőségeket. E lehetőségekről sorozatunkban gyakran fogunk majd szót ejteni.

„Budakeszi természetfotósok” rovatunk a jövőben a baráti kör tagjainak képeit fogja bemutatni időről-időre, de nem zárkózunk el az újonnan jelentkező természetfotósok jól sikerült képeinek a publikálásától sem. A rovatot Gönye Csaba és fia, ifjabb Gönye Csaba Ádám (Gönye és Gönye) fogja szerkeszteni a jövőben.

Az első részében most ifj. Gönye Csaba három díjnyertes fotóját mutatjuk be „A mi kisvárosunk” honlapján.
(Megjegyzendő, hogy a honlapunk címét kísérő 8 kép egyike ugyancsak ifj. Gönye Csaba alkotása. A fotó címe: „Vörösbegy galagonyán”.)

Ifj. Gönye Csaba (20 éves), aki érdeklődési körének megfelelően első éves az ELTE biológia szakán és már komoly sikereket ért el a természetfotózásban. A most bemutatandó három képe jelentős díjakat kapott hazai és nemzetközi természetfotós versenyeken.

Sorozatunk képeinek bemutatásakor minden egyes alkotásnál fotósaink megismertetik olvasóinkkal a képek megszületésének körülményeit.
Ezek a nemegyszer izgalmas és érdekes történetek teszik igazán hitelessé ezeket a képeket.

Gönye Csaba Ádám díjai:

Az Év magyar természetfotósa kiállítás “Napnyugtától napkeltéig” című kategóriában

3. díj: “Éjszakai árny”

Varázslatos 2011

Memorial Maria Luisa Mountain and Nature Photograph Contest (Spanyolország, Ovideo)

Ifjúsági különdíj: “Fűszál-csúszdán”

 

Wild Wonders of Europe Photo Competition - May

1. helyezés: “Éjszakai árny”

Magyarország májusi pályázata

1.díj: ”Éjszakai árny”

 
III. Milvus Nemzetközi Fotópályázat (Marosvásárhely)

Fődíj: “Tavaszi fotótaxis”

 
2010

GDT (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen) Fotowettbewerb (Németország, Lünen)

“Andere Tiere” kategóriában

1.díj: “Tavaszi fotótaxis”

További képek a Galériában

Megosztás/Mentés Megosztás