Budakeszi természetfotósok. (12.) Jánossy Balázs, a 14 éves természetfotós reménység

Jánossy Balázs Dénes 1998-ban született. 2001 óta él szüleivel és öt testvérével Budakeszin.
Lelkes természetvédő családba született, nagyapja, dr. Jánossy Dénes a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alapítója (1974) és évtizedeken át elnöke volt. Szülei mindketten biológusok. Balázst a természet, azon belül különösen a madarak érdeklik, szeretne minél több madárfajt megismerni.
Első – és eddig egyetlen – fényképezőgépét, egy teleobjektív nélküli, zoomos kis Canon Powershot SX 130 IS-t 2011. áprilisában kapta, mellyel lelkesen belevágott a természet fotózásába. Ezzel a géppel nagyobb kihívás egy-egy szép felvétel készítése, mint a profi fotósoknak a komoly technikai fölényt adó tükörreflexes gépekkel, nagy teleobjektívekkel.
A természetben élő állatokat szereti fényképezni annak ellenére, hogy azokat félénkségük miatt nehezebb megközelíteni, mint az állatkerti vagy házi kedvenceket. 2012. év nyarán 2. helyzést ért el az amikisvarosunk.hu gyermeknap alakalmából meghirdetett fotókiállításán.
 
Honlapunk biztos abban, hogy Balázs még sok nagyszerű fotóval fogja megörvendeztetni honlapunkat és Budakeszi természetbarátait.
 
Jánossy Balázs sisakos sáskával Kunbaracson a Kiskunságban 2011.
Darázspók, Újsolt
Gyurgyalag, Apaj
Boglárka lepke

 

Megosztás/Mentés Megosztás