Budakeszi természetfotósok (4.) Tófalvi Erzsébet Tofi

Mottóm: Szabad sze(lle)mmel látni a világot…

Bármely megnyilvánulás, mely tökéletesnek tetszik, a Szeretet visszatükröződése.
A Fotós fontos szereplője ezen pillanatok megörökítésének és továbbításának.
Amit a fényképezésről eddig tanultam nem az intézmények adták, hanem az élet mozzanatai.
Egyéni érdeklődésem, és érzékem alapján, autodidakta módon sajátítottam el.
Igazán, Budakeszire költözésünk idején, 2000 környékén nyiladozott bennem egyre jobban az igény és lehetőség a fotózás iránt. E vidék és az itt élő Emberek időről - időre megihlették egyre nyitottabb szívemet és ösztönözték tettrekészségem. Egyszerűen hozzám nőtt kis digitális fényképezőgépem, és manapság sem jutok el a szomszédig sem nélküle.
Sokat vagyok ’egyedül’ otthonomban Nagyszénászugban és környékén, így képeim javarészt a természet üzenetei. Évről - évre számos rendezvény élményeit örökítem meg azoknak, akik ott voltak, és azoknak is, akik nem. Szeretem a kép témájának mögöttes mondanivalóját, átható világát meglátni, megérezni és megörökíteni.
Emberek, csendéletek, épületek, vagy csak egy fény - bárhol, bármikor történhet valami, ami egyszerű, fontos, szép, vagy éppen drámai. Minden kattintásban lehetőség van. Hogy feledhetetlent, maradandót alkossunk, titkokat lássunk, melyeket megosztunk Másokkal.
A legtöbb fotómhoz írás is társul. Hogy melyik születik előbb? Amerre a Teremtő vezet.
„Az ihlet mindig jön, a lényeg, hogy munkában találjon minket.”
Érdeklődőnek, figyelmesnek lenni a pillanatokra, észlelni a szinte észrevehetetlent, a mozgót és mozdulatlant, a csöndet és dallamot, a fényt és homályt, a kicsinyt és határtalant.
Az Életet. E szerelmet.

- 2002-ben 3D üzleti fotózással kezdtem foglalkozni, ez nyitotta meg számomra a digitális fotózás világát. Izgalmas kihívások vártak. Ilyen volt például a Veszprémi vadaspark élővilága, a Magyar Nemzeti Bank épülete, vagy a MAHART dunai hajói. Ezek a teljes képernyőben, 360 fokban minden irányban nézegethető képek az interneten találhatók.

- 2008. Budakeszi Kultúra Alapítvány, Lakóhelyünk értékei fotópályázat díjnyertes fotója: Jégmadár

- 2009. Budapest, I. Mosoly napi rendezvény: előadás - Elsőtől az utolsó mosolyig, avagy úton a teljesség felé Fény-képekkel

- 2011. Veszprém, ’Csendek’ kiállítás: fotók, grafikák

- 2011. Veszprém, Madarak és Fák napja kiállítás: fotók, grafikák

- Fotóim megtalálhatók a világháló egyes oldalain is.

Jégmadár

Jégmadár: otthonunk kertjének egy téli pillanatában született a ’Jégmadár’. Egy mindössze 2 centis, még zöldellő vadrózsalevélkében láttam valamit, de csak a monitoron, kinagyítva tudatosult bennem, mi is az valójában. Fotópályázatra teremtetett, s meg is nyerte.

Yamuna

Yamuna: A lovardába sosem dolgozni megyek, mindinkább játszani…
Ott mindig csodálatos mozzanatok érnek, mennyei színekkel átitatva.

Rózsa

Rózsa: a kertek királynője - nem lehet nem észrevenni. Színe és illata vonzó. Ha közeledünk, apró, víztiszta igazgyöngyöket lelhetünk rajt’ - hajnalban, otthonunkban.

Tófalvi Erzsébet Tofi

Megosztás/Mentés Megosztás