Budakeszi természetfotósok (6.) Czeiler István

Gyermekként, Édes Apám ismertette meg velem a fotózást, és ami talán még fontosabb, megtanított látni, és nem csak nézni. Megszerettette velem a természetet a benne élő állatokkal együtt. Arra nevelt, hogy legyen szemem és lelkem észre venni a környezetem apró csodáit, a különlegességeket, a világ szépségeit. Megtanított a fényképezés alapjaira, a fényre és a sötétségre, melyek párhuzamban állnak egymással.. Ezt az alapot csiszolta tovább Forrásy Csaba, aki sok apróságra hívta fel a figyelmemet az általa vezetett fotós tanfolyamon.
Az már egy külön szerencse, hogy a búváriskolám, mint később kiderült egy olyan klubként működött, ahol a magyar búvárfotósok elitje volt jelen.. Nagy öregek, akiktől sokat tanulhattam, volt szerencsém velük merülni az általam megszeretett Vörös-tengerben, mely sokszor tényleg vörös ("hajnali gomba").
 
Búvárfotós sikereim : adriai búvárfotós verseny makró kategória első hely, nagylátószög kategória harmadik hely.
 
Mottóm : A képeimben talán benne vagyok kicsit én is.
Jó nézelődést a galériámban !
 
Hajnali gomba
Búvárkodni voltunk Egyiptomban, mikor is az egyik korai reggel, kijőve a sátorból épp a napfelkelte előtti idő derengő fényei voltak előttünk. Gondoltam megnézem a napfelkeltét.  Magamhoz vettem a gépem, és leballagtam a tengerpartra. Tátva maradt a szám, és csak kattogtattam - kattogtam, mikor a horizonton felkúszott szép lassan a nap. Úgy éreztem, ilyen napot nem sokan láttak még. Valami  egészen különlegesben lehetett részem.
A Díszállat boltom előtti kis tóban megihletett ennek a gyönyörű falevélnek a látványa.
Fényárban 
 
Ez a kép Molunat egyik tengeri barlangjában született, megfordulva a bejárat felé, ahova jött utánam a búvár csapat.
Múlt a víz alatt
 
Egy adriai búvár fotós verseny képe ez.Számomra a hozzá fűzött élmény is jelentős, mert párban merültünk alá a roncshoz, bele a nagy kékségbe. Fentről még nem látva  a roncsot, mely 25 méteren feküdt oldalára dőlve, de szinte épen, nagyon jó témát szolgáltatva. A képen a búvártársam is látható a hosszú "csápjaival".

Némó nyomában

Marsha Shagra egyik kedvenc merülőhelye a Némo City. Sok-sok tengeri rózsa között a Némók (bohóc halak) élik életük. Mikor éjszakára becsukódnak a rózsák, akkor a legszebbek, mert tűz pirosak. Itt volt szerencsém lefotózni egy fotós társam  is, aki akkor merülte élete 100. merülését, és felkért egy emlékképre.

Lágykorallok világa
 
Talán eddigi merüléseim legszebb helyén, Marsha Shagrából kihajózva egy korallszírtnél fotóztam le ezt a gyönyörű lágykorallt
 
Rovat szerkesztő: Gönye és Gönye
 
Megosztás/Mentés Megosztás