BUDAKESZI ÜZENŐFAL. Kórósi Miklós és dr. Jánossy László javaslatai, észrevételei a városközpont építése kapcsán

Ezúttal újabb két lakossági véleménnyel ismerkedhetnek meg honlap olvasóink a városközpont projekt építése kapcsán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kórósi Miklós  2015. 11. 15.
A városközpont (művelődési ház és környéke) átépítésével kapcsolatos javaslataink és észrevételeink a következők:
Olyan funkciójú épületek létesüljenek, amelyek kizárólag művelődéssel, kultúrával és egészségügyi ellátással kapcsolatosak: művelődési ház, orvosi rendelő, tájház, kiállító tér a helyi művészeknek stb.
Itt lehetne felhívni az idelátogató kirándulóknak és vendégeknek a figyelmét városunk természeti és épített látnivalóira.
Legyen tágas, zöld terület.
Lakások és kereskedelmi egységek építését nem tartjuk indokoltnak. Mozgásuk, tevékenységük erősen zavarják a művelődési ház programjait, azok élvezhetőségét. Az ide költözők nyugalmát, komfortérzetét az állandó programok és a folyamatos nagy forgalom negatívan befolyásolják.
A Budakeszin közlekedő gépjárművek túlzott forgalma mindenkit érint, a település központjában létesítendő (Lidl, Rossmann, stb) kereskedelmi egységek nagy hatással lesznek a forgalomra, ami nagyobb mértékű légszennyezést, hosszabb menetidőt, fokozott zajterhelést eredményez. „BUDAKESZI, TERMÉSZETESEN!”
A Fő utcán három nagy és több kisebb élelmiszer bolt van, és a városban található nagyobb áruházak (Tesco, Aldi, Spar) gyalogosan, tömegközlekedéssel, gépjárművel könnyen elérhetőek.
Az esetleg idetelepülő élelmiszer bolt tönkreteheti a vele szemben már hosszú évek óta működő COOP üzletet, így megnő az esélye annak, hogy még egy üres, funkció nélküli épület legyen, olyan, mint a Fő utca és a Kossuth Lajos utca sarkán álló. Ha az önkormányzatnak lenne lehetősége megvenni vagy kisajátítani ezt a régóta üresen álló épületet akár egészségháznak is használhatná.
Gondolom a Budakeszin élő és dolgozó neves építészek várják a megkeresést, biztos kiváló terveket készítenének, a helyi vállalkozások örömmel és szakértelemmel vennének részt a kivitelezésben.
Fontos, hogy a tervek a meglévő pénzforrással összhangban legyenek, a város ne adósodjon el, a kivitelezés ezekhez igazodjon.
A közvetlen telekszomszédokkal időben egyeztessenek a tervekről és a kivitelezésről.
 
Összefoglalva: Kulturális és egészségügyi funkciójú, sok zöld területű, a városképhez illeszkedő, a forrásokhoz igazodó, nem eladósító tervezést és kivitelezést javasolok.
 
Dr. Jánossy László  2015. 11. 13.
Pillanatnyilag számos fa él a kérdéses területen, nyáron árnyékol, lombhullás után, télen átereszti a napfényt. Hány további fát tudnak ültetni a beépítés alatt? Ma az okos ember (és Önkormányzat) fát ültet a jelentősen megnőtt UV-B sugárzás (bőrrák-keltő és szemkárosító hatás) ellensúlyozására. Ne ismétlődjenek az értelmetlen fakivágások! Pl. a Széchenyi mellszobor körül (az így tűző napra került padon soha, senki nem ül...) vagy az I. Világháborús emlékmű körül, vagy a Fő út Erdő utcai betorkollásától lefelé jobb oldalon, ahol a kis kápolna mellett még öreg birsalmafák is teremtek! A virágágyás nem ad árnyékot! És mindezek nem kiöregedett, életveszélyessé vált fák voltak... A közterületi fák kivágása miatt kevésbé lesz élhető a város!

Kapcsolódó cikk: http://amikisvarosunk.hu/cikk/tervezett-budakeszi-varoskozpont-beepitesi-tanulmanyait-itt-lathatjak-varjuk-az-olvasok

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.