BUDAKESZI ÜZENŐFAL. Köszönjük Somlóvári Józsefné hozzászólását! Elkezdődött városunkban az interaktív kommunikáció

Valljuk be őszintén! Budakeszin, és úgy gondoljuk az ország sok más településén sincs valós, érdemi párbeszéd a választott önkormányzati vezetők és a lakosság között, ami nem mai keletű dolog. A kipipálandó, „kötelező kűr”, a kényszerűségből megtartott évi egy-két lakossági fórum, közmeghallgatás nem igazán hagy nyomokat maga után. Ezt a sok évre visszamenően olvasható helyi tudósítások is bizonyíthatják. Kicsi az érdeklődés, a kérdések, és ennek megfelelően a válaszok sem érik el az ingerküszöböt. Ez alól talán a legutóbbi két Budakeszi Városközpont Fórum volt kivétel, ahol a várost alapjaiban érintő téma volt napirenden, bár azért sokkal okosabbak itt sem lehettünk. Mindezek mellé oda tehetnénk még a polgármesteri- és a képviselői fogadóórákat is, melyeken a budakesziek, többségében magántermészetű dolgaikkal keresik meg a város vezetőit. Közügyekről csak ritkán esik szó. Miközben………, igen, miközben a 21. századot megrengető elektronikus forradalom zajlik Budakeszin is, egyik-másik helyi facebook oldalon, vagy akár zártkörű e-mail levelezésekben. Nyílt, őszinte, általában fésületlen megnyilatkozásokat olvashatunk, döntően névvel ellátva, többségében higgadt hangnemben, a jobbítás szándékával.
 
A Budakeszi Városközpontról írott és tegnap megjelentetett publicisztikai sorozatunk 2. részében http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszi-varoskozpont-hova-rohan-varosunk-vezetese-hianyzik-meg-
kierlelt-vizio-es-b az amikisvarosunk.hu is higgadt hangnemben szól olyan sajátos megközelítésben, mely a budakeszi hivatalos kommunikációban nem nagyon fordul elő. Úgy érezzük, hogy a város vezetése ma egy „kommunikációs karanténban” mutatkozik meg a város előtt, mely nem teszi lehetővé az őszinte párbeszédet településünk lakóival. Hiányoznak a valós kérdések és az erre adandó valós válaszok, mely helyzet melegágya lehet fals következtetéseknek.
 
Ebben a helyzetben történelmet írt Somlóvári Józsefné, képviselő asszony ezzel a hozzászólással, fenti cikkük kapcsán, melyet Török Judit olvasónk gondolatait követően írt. Rövid hozzászólása a következő:
 
Kedves Török Judit! Szívesen láttuk volna a lakossági fórumom,, ahol meghallgattuk volna a véleményét, esetleg megismerhettük volna az Ön konkrét javaslatait is. Akár képviselői-polgármesteri fogadóórán is szeretettel várjuk!” Azért fontosak sorai, mert végre budakeszi képviselő megszólított egy névvel jelentkező, véleményét vállaló budakeszi polgárt, felismerve az idők szavát. Nem emlékszem, hogy lett volna erre példa Budakeszi történelmében, az elektronikus média megjelenése óta. Az már más kérdés, hogy egyetértünk e soraival. Nem feltétlenül. Ugyanis úgy gondoljuk, hogy a „puha szocializmus” utolsó éveiben megjelenő fórumok, közmeghallgatások ideje lejárt (sok mással együtt, amit még most is hurcolunk magunkkal), ez ma már anakronizmus, gyakorlatilag semmi hatása nincs, a fogadóórák pedig, ahogy előbb is leírtam, döntően magán problémákról szólnak.
 
Cikkünk címében azt írtuk, hogy elkezdődött városunkban az interaktív kommunikáció, melyet egyfelől a már három hónapja elindított BUDAKESZI ÜZENŐFAL erősít, másfelől éppen Somlóvári Józsefné hozzászólása.
 
Az amikisvarosunk.hu készen áll arra, hogy a budakeszi polgárok és a város vezetői közötti párbeszéd terepévé váljon. Ezek az őszinte párbeszédek sokat segíthetnek a jó döntések meghozatalában. Mind emellett örülnénk annak is, ha városunk vezetői, képviselőink is időről-időre megismertetnék nálunk jövőre vonatkozó elképzeléseiket.
 
Reméljük, hogy kezdeményezésünk is segítheti egy megerősödő, kiemelkedő lehetőségei tudatában lévő település fejlődését.

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Azt hiszem, a legtöbben, akik innen, A MI kisvárosunk oldaláról követjük az eseményeket, szintén azt szeretnénk, ha négyszemközti megbeszélések helyett nyilvános beszélgetések volnának, érvek és ellenérvek ütköznének. Ez azokat is aktivizálhatja, akik eddig nem akartak vagy nem tudtak fórumokra járni. Ráadásul ezeket a cikkeket olvasva megindulnának az emberek gondolatai, esetleg olyan ötletek is előkerülnének, amik enélkül tán meg sem születtek volna. Támogatom az "interaktív kommunikáció" hivatalos megindítását :-)

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos probléma, hogy nem tudnak a vezetők jól szervezett közmeghallgatást tartani. Rendezetlenek,szervezetlenek - valóban "kipipálva", bevégeztetve. Az építő jellegű hozzászólásokat nem veszik figyelembe, az elgondolásukat viszik véghez. Az utcán , piacon, parkolásnál stb. beszéli meg a lakóság a problémákat.Utána mindig egy legyintés a vége, hogy nem érdemes bosszankodni, úgy sem lehet tenni semmit. Marad minden a régiben,akár évtizedekre tönkre téve a "várost". Fejlesztést nem csak a Fő u. virágoztatásával kellene tenni, lehetne erdei kirándulások szervezését széles körben megszervezni, hirdetni. Ehhez pl. a Pilisi Parkerdővel összefogva - közmunkával - rendbe lehetne hozni a területeket, TOI WC-t letenni, hétvégén Büffét működtetni. A régiek elmesélése alapján két kerthelyiség is működött makkoson, most egy
pohár vizet nem tud inni senki. És még mennyi ötlet. Ehhez belehetne olyan fiatalokat vonni, akik még lelkesek- mert vannak még olyanok!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.