Budakeszi Üzenőfal. Mi a helyzet a Kert utca felújításával?

Az elmúlt hónapokban számos kérdés fogalmazódott meg a Kert utca felújítása kapcsán városunk különféle facebook kommentjeiben, melyek arra utalnak, hogy a lakosság bizonytalanságot érez a kivitelezés terén. Emellett az is bonyolítja a dolgokat, hogy sokan ezt a projektet a Lidl beruházás részének képzelik. Kérdéseinkkel megkerestük Budakeszi Város Önkormányzatát, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

A Kert utca Fő utca - Vastelep közötti szakaszának felújítása pályázati forrásból történik, az nem része a LIDL beruházással érintett közterületi fejlesztéseknek. Az útszakasz felújításának feltétele volt az ivóvíz gerincvezeték és a bekötő vezetékek kiváltása, mely a nyár folyamán a Fővárosi Vízművek Zrt. (FVM) beruházásában készült el. Az utóbbi napokban az FVM alvállalkozója végzett hibajavítást az új vízvezeték nyomvonalán, mivel a tömörítés minősége nem volt megfelelő a vizsgálatok alapján. Erre a későbbi esetleges nyomvonali megsüllyedések megelőzése és a garancia biztosítása érdekében volt szükség. Az útfelület teljes helyreállítására azért nem volt igény, mivel napokon belül indul az utca fent nevezett szakaszának teljes felújítása, ami nem csak az aszfaltozását, hanem az alapozását is magában foglalja, összességében mintegy 50 cm vastagságban, szegélyezéssel, csapadékvíz elvezetéssel. A mostani vízvezetéki nyomvonal futófelületig történő helyreállíttatása néhány napra tehát kidobott pénz lett volna, amit joggal vethetnének az építtetők szemére. 

Bízunk benne, hogy az ősz folyamán teljesen felújított Kert utca egyaránt elnyeri az ott lakók és ott közlekedők elégedettségét!
 

Megosztás/Mentés Megosztás