Budakeszi Üzenőfal. Mikor építik? Új buszmegálló pár a Temető utcánál és a Szivárvány ovi előtti szervizút biztonságossá tétele

Egy VEKOP pályázattal 118,6 millió ft. vissza nem térítendő támogatást nyert Budakeszi azzal a céllal, hogy az így megvalósuló fejlesztések jelentősen javítják majd városunk közlekedés biztonságát. http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszin-jelentos-kozlekedesbiztonsa... Ez a fejlesztés sorozat számos helyen valósul majd meg városunkban. Ezúttal kettőt ragadtunk ki a számos fejlesztésből, és ezekről kérdeztük városunk önkormányzatát.

Sokakat érint az új buszmegálló pár megvalósulása a temetőnél, illetve a Szivárvány ovi előtti  és az azt megközelítő szervizút biztonságossá tétele. Mikor kezdődnek el ezek az építések?

Ahogy az már a feltett kérdésből is kitűnik, számos közlekedésbiztonsági- és a kerékpáros közlekedést elősegítő fejlesztés valósul meg az említett VEKOP pályázat keretében (buszmegállók és gyalogátkelőhelyek építése, meglévő gyalogátkelők akadálymentesítése, parkolóhelyek és járdaszakaszok építése, útburkolat felújítása, kerékpáros fejlesztések, közműkiváltások, stb.). Ebből kifolyólag az előkészítő munkafolyamat is rendkívül szerteágazó volt, több egyeztetést igényelt a különböző hatóságokkal, szolgáltatókkal, amíg a kivitelezési közbeszerzési eljárás kiírása lehetővé vált. Tekintettel arra, hogy ennek lezárulása november hónap folyamán várható,

a kivitelezési munkálatok megkezdésére a tavaszi hónapokban kerülhet sor az említett két projektelem - a Temető utcai buszmegálló és a Fő utca alsó szervizútja - tekintetében.

Mint azt már korábban közöltük: a Temető utcában a benzinkút közelében autóbuszmegálló-öbölpár, járda, parkoló, kerékpártároló épül a szükséges vízi, elektromos, közvilágítási és távközlési közműkiváltásokat követően, a Fő utca alsó szervizútján pedig burkolatfelújítás készül parkolóhelyekkel, csapadékvíz elvezetéssel, kerékpáros nyomvonallal, kerékpár tárolókkal, a Szivárvány óvodánál a közlekedésbiztonságot növelő műtárgyakkal.

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.