A budakeszi Városháza udvara és az épülő iskola aulája alkalmanként ideális lenne a kultúra befogadására

Nem hiszem, hogy tévednék, ha azt mondom, hogy városunk bizony nem bővelkedik olyan igényes helyszínekben, ahol nagyobb, 150-300  fős közönség számára is alkalmas előadásokat, hangversenyeket lehetne megrendezni. Egyedül a Prohászka aulája üti meg ezt a szintet, bár azért ott sem éppen komfortosak az ülőhelyek. Az EFMK erősen leamortizálódott épületében nagyon előnytelen a színpad elhelyezése is, a Rathauskeller befogadóképessége pedig nagyon kicsi. De akkor hol?

Nyári, szabadtéri előadások megtartására kitűnő helyszín lehetne a Városháza közel 400m2-es, az elmúlt év őszén felújított, folyamatosan kertgondozott udvara. A 4 oldallal körbezárt terület viszonylag jól védett a külső, utcai hanghatásoktól is, bár az esti órákban ez egyébként sem jelentős.

A másik helyszín, az új iskola aulája és udvara is ideális helyszíne  lehetne a kultúra különféle műfajainak. Bár az új iskola még nincs kész állapotban, a korábban látott látványtervek és az építkezés jelenlegi fázisában látottak is azt sugallják, hogy az itt megszülető közösségi tér, szinte kínálja magát erre a célra.

                                                            

Nem kétséges, hogy ezek a helyszínek eredetileg nem kulturális rendezvények fogadására lettek megálmodva, ezért nyilvánvaló, hogy ez a felvetés egyelőre csak egy továbbgondolásra szánt elképzelés, de úgy gondolom, van realitása annak, hogy az EFMK, a Rathauskeller és mások által szervezett színvonalas programok alkalmanként helyet kaphatnának a Városháza udvarán és a még épülő iskola aulájában

Természetesen nem egy rendszeres program folyam kialakítása lehetne a cél ezeken a helyeken, hisz ezt a Városháza hivatali rendje, az udvar díszpázsitja sem viselné el és az Árpád fejedelem téri iskola élete is hét közben az oktatásról fog szólni. Lehetőségnek tehát maradnának a pénteki-szombati-, esetleg vasárnapi napok.

Ha valóban a magasabb, igényesebb kultúra helyet kaphatna ezeken a közösségi tereken, Budakeszi és a térség kulturális életének jelentős fejlődést hozhatna mindez.

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.