BUDAKESZI VÁROSKÖZPONT MEGÉPÍTÉSE A LÁTÓHATÁRON, BENNE ÚJ MÜVELŐDÉSI KÖZPONTTAL! LAKOSSÁGI FÓRUM

Budakeszinek a szó klasszikus értelmében soha nem volt egy igazi városközpontja, ezért korszakváltónak is nevezhető az a helyzet, mely most van kialakulóban. A város vezetése előrehaladott tárgyalásokat folytat a megvalósítás mihamarabbi megkezdése érdekében. 
 
Az épületkomplexum teljes egészében a város tulajdona lenne, tehát az onnan befolyó adók, iparűzési adók, Budakeszi költségvetését gyarapítanák.
 
Ennek részeként október 21-én, szerdán az EFMK-ban lakossági, civil szervezeti, vállalkozói fórumot tart az önkormányzat szakemberek bevonásával, ahol ismertetik az elképzeléseket és várják a véleményeket a kialakult helyzetről. A fórumon megjelentek is alakítói lehetnek a megvalósuló projektnek. A cél az, hogy a megépülő közösségi komplexum a település és a lakosság igényei szerint, széles körűen valósuljon meg.
 
A közelmúltban az önkormányzat több, a művelődési központtal és a parkírozóval szomszédos ingatlant vásárolt meg, így egy 6000 m2-es építési terület alakul ki a korszerűtlen és funkcionálisan is elavult EFMK helyén. A bontás utáni hatalmas, 6000 m2-es terület méreteit jól érzékelteti a cikk feletti fotó, mely kb.  tól-ig mutatja az egyesített ingatlan határait.
 
A 6000 m2-es területből 4000 m2-t fognak beépíteni. A szintek számáról még nincsenek információink, de ezt is nyilván az épített környezet és a városképi értékek fogják meghatározni.
 
Az épület komplexum része lesz természetesen az új művelődési központ és a könyvtár, parkoló, de bank, élelmiszer- és egyéb üzletek is szóba jöhetnek. Akár lehetséges egy új orvosi rendelőintézet, de valamilyen formában lakásokat is fognak építeni. 
 
A megépült komplexum lehetőséget adna arra is a későbbiekben, hogy a Normafa közeli Kossuth utca, Virágvölgy, Jókai utca, az un. turisztikai tengely és környezete is megújuljon. 
 
MARKETING SZEMPONTBÓL IS NAGYJELENTŐSÉGŰ EZ A PROJEKT. A MÁS IRÁNYÚ BERUHÁZÓK ÉRDEKLŐDÉSÉT IS FELKELTHETI A VÁROS IRÁNT. EZ A JÖVŐBEN TÉNYLEGESEN VÁROSKÖZPONTNAK NEVEZHETŐ KOMPLEXUM MÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGÉK MEGTEREMTÉSÉT IS HOZHATJA MAGÁVAL, AKÁR A VÁROS EGYÉB PONTJAIN.
 
AJÁNLJUK A BUDAKESZIEKNEK, HOGY MENJENEK EL A SZERDAI FÓRUMRA ÉS JAVASLATAIKKAL SEGÍTSÉG A LEHETŐ LEGTÖKÉLETESEBB MEGVALÓSÍTÁSÁT A PROJEKTNEK!
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.