A budakeszi városközpont romos részeit, a régi Budakeszit megidéző építési reklámhálóval lehetne elkeríteni. Jó nyári programok várhatóak a városközpont területén

Lassanként ugyan, de alakulgat városközpontunk, az EFMK környéki terület. A közelmúltban lebontásra került a Fő utca 100. számú romos sorház valamennyi épülete, egy kivételével. Lebontását egy sajátos jogi helyzet akadályozza.

Információink szerint a lebontott sorházak helyének rendezése hamarosan megtörténhet. Ám kétségtelen, hogy a még egyelőre ott maradt, romos épület sokat fog rontani az összképen. A meghirdetett, többségében az EFMK által szervezett nyári kertmozi és egyéb kulturális programokhoz nem éppen ideális háttér egy összedőlés előtt álló épület látványa. És ha már a nyári programokat megemlítettem, szólnom kell egy olyan civil kezdeményezésről is, mely a Családi Nap előestéjeként, augusztus 18-án lenne megtartva. A rendezvény központja a TORNÁCOS UDVARHÁZ (egykori tüdőgondozó) és környékének  most még rendezés alatt álló területe lesz. A program fő attrakciója a MOHOLY-NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM kurzusa óriásbábjainak a bemutatkozása lesz, egyéb gyermek- és felnőtt műsorok keretében. A civil kezdeményezést az önkormányzat is támogatja.

Egy valami javíthat ezen a helyzeten, az ÉPÍTÉSI REKLÁMHÁLÓ, mellyel 3 méter magasságban, cca. 30 méter hosszan el lehetne takarni az épületet. Az erős anyagból készült, napsugárzást is jól álló háló élettartama, felhasználástól függően egy-három év (remélhetőleg nem ilyen hosszú időtartalomra számíthatunk az épület lebontását illetően)

Ami igazán szerethetővé tenné ezt a megoldást, az a régi Budakeszit megidéző reprodukciók látványa lehetne, melyek megjelenhetnének ezen a mindent eltakaró építési hálón. A cikkünkhöz mellékelt fotók is egy hasonló helyzetet illusztrálnak. Ez a régi Óbudát megjelenítő építési reklámháló is nemrég került fel a Bécsi úton, néhány omladozó ház elé. Az egyik, cikkünk alján látható régi óbudai képen olvasható egy szlogen, melynek használata Budakeszin is megfontolandó lenne. Imígyen szól: "ÓBUDA Közösséget Építünk"! Bár én még ezt a következőt is el tudnám képzelni! BUDAKESZI a Főváros Zöld Kapuja!

MEGFONTOLADÓ LENNE EZT A MEGOLDÁST VÁLASZTANIA A VÁROS VEZETÉSÉNEK, MÁR AKÁR AZ ELKÖVETKEZŐ NAPOKBAN.

AZ EGYIK ILYEN GYÁRTÓ CÉGNÉL ELMONDTÁK, HOGY A MEGRENDELÉST KÖVETŐEN RÖVID A LEGYÁRTÁSI IDŐ.

Megjegyzés: Ha valaki e cikk kapcsán az elavult és csúnyácska EFMK további sorsáról, az új ERKEL KULT megépítéséről szeretne érdeklődni, többet megtudni, akkor a cikk írója is csak vakarhatja tanácstalanul a fejét egyelőre. Erről legfeljebb annyit tudok mondani, hogy a város vezetése folyamatosan próbálkozik a helyzet megoldásával, de az alagút végén még egyelőre semmiféle fény nem látszik.

Fotók:

Bogdányi Éva

Torti SzofiTőkés Ágnes

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.