Budakeszin jelentősen csökkent 2015-ben és 2016-ban a gyerekszületések száma. Ez már sajnos az országos adatokhoz hasonló

Az alábbi cikkünkben még örvendeztünk a 2014-es budakeszi születési számok láttán, melyek jóval az országos átlag felettiek voltak. http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/orvendj-budakeszi-174-os-szuletes-nove...

Ám, azóta a helyzet meglehetősen sokat változott, nem éppen előnyére. Már a 2015-ös adatok sem voltak szívderítőek. A 2014-es 162 kisbaba megszületését követően, 2015-ben 127 újszülött érkezett közénk.
http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakeszin-2015-ben-22-al-kevesebb-gyermek... Ez messze a legalacsonyabb születési adat volt 2004 és 2015 között.

És erre most itt van ez a legújabb, 2016. évi születési szám, mely szerint
118 kisbaba született Budakeszin, pontosabban ennyi születését jelentették be a védőnőknek az itt élő szülők. Ez már várhatóan a még nem ismert, (1000 fő/gyermekszületés) 2016-os országos statisztikai adathoz közelít.

Ehhez azonban hozzá kell tenni Budakeszinek azt a sajátos helyzetét, hogy mindezek a legújabb adatok sem változtatják meg még jó ideig „Budakeszi a sokgyerekes város” jellegét, ugyanis változatlanul nagyon magas az ideköltöző, itt építkező-fészekrakó gyerekes családok száma.

Azt meg előre nem lehet megjósolni, hogy ez a budakeszi negatív születési trend csak időleges, vagy egy hosszabb folyamat része.

Fotó: Torti Szofi

 

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.