Budakeszin a reggeli csúcsidőben javult a közlekedés. Csoda történt?

Semmi extra nem történt, pusztán annyi, hogy néhány érintett iskola lépcsőzetes iskola kezdése nagyon hatékonyan kezdett el működni.                                            

A Nagy Sándor József gimnáziumban már évek óta 7.45-kor van a becsengetés, a SZIA-ban 8 órakor kezdenek, a Prohászkában pedig 2018  szeptemberétől 8.15-kor kezdődik a tanítás. Emellett a Budakeszi úton, a Lauder Javne Közösségi Iskola is új időpontokkal kezdi a tanítást 2018. év szeptemberétől. Itt egyedi módon, bizonyos osztályok és évfolyamok különböző időpontokban kezdenek a 8 óra utáni időszakban..                                                                                              

Ennyi lenne a titok, mely természetesen nem oldja meg a térség közleledési gondjait - hisz a budakörnyéki lakosság rohamos ütemben gyarapodik - de ez a sikeres kezdeményezés is azt bizonyítja, hogy apró lépésekkel is lehet nagy eredményeket elérni. 

A remélhetően még tavaszzal elinduló, Budakeszit a kelenföldi M4-es metróval összekötő kék busz gyorsjárata, az előbb-utóbb megépülő buszsáv és az elengedhetetlenül szükséges P+R parkolók, valamint az egyéb számbajöhető lehetőségek akár még győzedelmeskedhetnek is ezen a hatalmas probléma tömegen.                                                                                                                

És mindehhez engedtessék meg még egy rövid megjegyzés. A közelmúltban Budakalászon jártam, ahol négy sávos a közlekedés és kötött pályás HÉV is könnyíti a Budapestre járást, és mégis, én semmi pénzért nem ajánlam egyik Budakeszin élőnek sem, hogy oda költözzön, mert ami ott van, az tényleg a tömény őrület!

Cikkünk fotója ma reggel, 7 óra 45 perckor készült!
 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.