Bundás bodza! Ez valami csoda!

Régi vágyam, hogy csináljak bundás bodzát. Ma nem tétlenkedtem, nagy marék bodzát szedtem és megleptem a családot.
 
Hozzávalók:
300-350 g liszt

3 tojás

3-4 dl tej

3 teáskanál cukor 
csipet só

az illatok fokozására lehet rakni bele vaníliás cukrot v. egy kanál rózsa vizet (én ezt raktam bele) v. reszelt citromhéjat

olaj a sütéshez
15-20 szép bodzavirág (vagy amennyit szeretnénk)
 
Elkészítés:
 
A tészta hozzávalóit összekeverem, sűrű palacsintatésztát kapok. A leszedett bodzavirágokat megmosom és papírtörlőn megszárítom.  A  száraz virágokat alaposan  belemártom a tésztába lecsöpögtetem majd a forró olajba kisütöm  mindkét oldalát. Mi a zöldjét is megettük, de van aki azt nem kedveli, akkor érdemes levágni.  Magában is finom, én semmit sem porcukrozok elvből, de ezen jól mutat. Mi magában s lekvárral ettük. Ahogy elfogott, kicsi fiam vette a kosarat és a cipőit, és közölte: finom bodza, szedek  és anya csinálj még!!!!
 
Siessenek  pár napig még biztos bodzavirágban pompázik  a vidék, s könnyen elkészíthetik ezt az egyedi finomságot!
 
Vica Mama
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás