Egy budaörsi fiatal, Nagy Mariann, a ZöldPixel 2014 díjazottja bemutatkozik olvasóinknak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Budakeszin megrendezett nagyszabású Budakörnyéki Turisztikai és Természetfotó Pályázat és Kiállítás díjazottjait fogja bemutatni az elkövetkező hetekben az amikisvarosunk.hu., mint a rendezvény egyik főszervezője.
 
Első alkalommal Nagy Mariannal ismerkedhetünk meg, aki a  "Pilátus halálra ítéli Jézust" képével a Turisztikai vonzerő kategóriában 2. helyet szerzett.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy Mariann
 
1989. 02. 12-én születtem Budapesten, jelenleg Budaörsön élek. A fényképezés gyermekkorom óta foglalkoztat. Első fényképezőgépem egy kompakt filmes volt, amit szüleimtől kaptam, s azzal fotóztam a természetet, családot és a barátokat.
 
Az általános iskolában ismerkedtem meg jobban a fotózással, ahol a Pillantás Fotókör tagjaként –melyet Füzér Judit vezetett – kezdtem el fotópályázatokon részt venni, eleinte csoportban majd egyéni pályázóként. A gimnáziumban rajz szakon tanultam tovább, ezt követően felvételt nyertem a Szolgáltató – és Kézművesipari Szakképző Iskolába, ahol megszereztem fényképész és fotótermék kereskedő szakmámat. Az iskola végeztével egy évig csatlakoztam a Budaörs Önkéntes Tűzoltók Egyesületéhez, mint káreseti fényképész. Nagyon sokat tanultam mentoraimtól Szipál Pétertől és Berkei Csabától a portrékészítésről, illetve Vékás Magdolnától az archaikus eljárások készítéséről. Az analóg, digitális és archaikus eljárások egyaránt érdekelnek. Szeretem, ha egy kép valamilyen történetet mesél el, amely érzelemdús, egy állapotot, hangulatot fejez ki, legyen az pozitív vagy negatív érzelmi hatással a nézőre. A munkám mellett a természet iránti szeretet és tiszteletemből eredően környezettan szakon tanulok tovább a felsőoktatásban, és szabadúszóként fényképezek.
 
Mára kialakult, hogy legfőképpen portrék és természetfelvételek megörökítése áll szívemhez a legközelebb. A természet mindig is lenyűgözött, legkedveltebb témáim közé sorolnám a tájak megörökítésén belül a hegységek hatalmas, csendes, nyugodt birodalmait. A természetet túrázásaim során kapom lencsevégre, ahogy abban a pillanatban látom, míg a portréfelvételeket általában előre komponálva, egyénre szabottan exponálom.
 
2012 óta a Magyar Fotóművészek Országos Szövetségének a pártoló tagja, 2013 óta a Magyar Fotóművészek Világszövetségének pártoló majd 2014-től tagja vagyok a szövetségnek.
 
Kiemelt eredmények
 
2003 Országos Diákfotó pályázat: Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány által meghirdetett pályázata – V. hely.

2007 National Geographic Nemzetközi Fotópályázat magyarországi elődöntőjének legjobb 150 természetfotói között „Csiga Biga gyere ki” címmel.

2009 Budapesti Szolgáltató – és Kézművesipari Szakképző Iskola diákjainak meghirdetett pályázata: Ifjú Alkotók Kiállítása – Különdíj. 

2009 VI. Nemzetközi Fotópályázat Budapesti Szolgáltató – és Kézművesipari Szakképző Iskola által meghirdetett fotópályázat– Különdíj.

2012 Országos fotópályázat „Tavasz címmel” Dég, Medvehagyma fesztivál – II. és III. hely.

2013 Nemzetközi fotópályázat I. Perlensis fotópályázat – Különdíj.
2014 Zöld Pixel Turisztikai és Természetfotópályázat – II. hely
 
 
 
 
 

 

Megosztás/Mentés Megosztás