Egyetlen elsős beiratkozót sem kellett elutasítani Budakeszin

A múlt héten lezajlott az elsősök beíratása. Czifra Zsuzsannát, a Széchenyi István Általános Iskola igazgató asszonyát arról kérdezte honlapunk, hogy sikerült-e minden jelentkező nebulót felvenni az elsős beiratkozások során?

A Széchenyi István Általános Iskolába rekordszámú kis jövendőbeli elsőst írattak be szülei. 160 kisdiák elhelyezése bizony nem könnyű feladat, új tanterem kialakítása szükségessé válik. Ez is bizonyítja azt, hogy városunknak egyre égetőbb szüksége lenne iskolabővítésre, korszerűsítésre. A demográfiai adatok szerint a következő évben is magas létszámokra számíthatunk. 
A beíratott tanulókat az iskolavezetés igyekszik az igények figyelembe vételével osztályokba sorolni, egyetlen diákot sem kell elutasítanunk. Lehetőségünk sem lenne rá, hiszen mint körzetes iskolának kötelezően fel kell vennünk a Budakeszin élő családok gyermekeit. Kérvényeztem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól, hogy az eredetileg tervezett hat helyett, hét első osztályt indíthassunk.
Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben is csökkent a más környékbeli iskolát választó szülők száma. Köszönhető ez a gazdag irányultsági választékunknak, valamint a jól felkészült pedagógusoknak.
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás