A felújított budakeszi piacon megoldatlan az esővíz elvezetés évek óta

2013. év decemberében újították fel a budakeszi piacot. Akkor mindenki azt hitte, hogy végre kultúrált körülmények között fogunk vásárolni. Sajnos tévedtünk. Azóta csak romlik a piac csapadék elvezetésének a problémája. A piac közepén kiépített vízelvezetőbe ugyanis nem jut el a víz.

A kialakult helyzetet a rosszul megoldott térkő lerakás okozta. A munkával megbízott kivitelező cég egy abszolút pancser megoldást választott. Ugyanis, míg a betonból kiképzett vízelvezető stabilan tartja a kitűzött magasságot, addig a murvába (sóderba?) ágyazott térkőlapok, BETONALAPOZÁS HÍJÁN egyre csak süllyednek és süllyednek. Így az a dőlésszög, melynek be kellett volna vezetni a csapadékot a kiépített, rácsos vízelvezető csatornába, szinte az átadást követő napokban eltűnt, sőt ma már mélyebben van, mint a vízelvezető szintje.

Nyilván ezért a még amatőröktől sem elvárható súlyos hibáért a kivitelező a felelős, aki egyszer valami alibi garanciális javítást is végzett, eredmény nélkül.

Mi lenne a teendő? FEL KÉNE SZEDNI AZ ÖSSZES TÉRBURKOLÓ LAPOT ÉS A TELJES PIACI TERÜLET LEBETONOZÁSA UTÁN VISSZATENNI  AZOKAT!

Ezen a ponton sajnos felvetődik a megrendelő önkormányzat felelőssége is, akik e látható jelek ellenére úgy tűnik, nem élnek a törvény adta garanciális jogok érvényesítésével, melyeket nyilván egy kétoldali szerződés is rögzít. 

Egyáltalán  ennek a kivitelező cégnek volt  valamilyen térkőlap lerakási referencia munkája, vagy ez volt az első ilyen próbálkozásuk?

Itt lenne már az ideje, hogy az önkormányzat a sarkára álljon!

Mi,  budakesziek pedig, addig csak cipőnket áztatva és káromkodva vásárolgatunk. A szegény árus meg csak söpör és söpör. MEDDIG MÉG?

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Bizony-bizony nemcsak a piacon van ilyen probléma.Sajnos ez mind annak
a következménye,hogy a mi kis Hazánkban már kb 25éve nincs szakember kép-
zés,ha lenne is még mindég számon lehetne kérni a minőséget,ami nem főiskolát követel.Csak valakik minden időkben nem figyelnek az átvétel
fontosságánál.Vagy nem tisztelik a közpénzt,vagy más problémái vannak.
Maradva a piacnál: ha valóban murvára van fektetve a térkő,akkor rá kel-
lett volna számolni a mozgással járó egy-kétcm-es sűlyedésre.Bár én nem
akarom elhinni,hogy murvára fektették.Egy ilyen nagy területen nagyobb
lejtést kel alkalmazni,ugyanis itt a víznek gyorsan kel távozni,mivel
EMBEREK járkálnak rajta.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.