Gyönyörű a törökbálinti tó, de a mi Nádas tavunk....

..... százszor szebb környezetben lenne, ill. lesz, mert tudom, hogy meg fog valósulni néhány éven belül. És lesznek vadludak és brekegni fognak a békák és lesz békalencse és nyílik majd a tavirózsa. Talán egyszer még csónakkal is romantikázhatunk. Javaslom olvasóinknak, hogy ezeken a csodálatos tavaszi napokon látogassanak el a mamutfenyők mögötti kiapadt Nádas tavunkhoz. Páratlan látványban lesz részük. A törökbálinti tópark környezete messze nem adja azt az élményt, ipari parkkal a háttérben. Csakhát..... az már megvalósult.

 

 

Kapcsolódó cikk: Törökbálinti élménypart a Tóparkban

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Az említett állóvíz egy záportározó. Egy mesterségesen létrehozott műtárgy, aminek az volt az eredeti célja, hogy az időnként megjelenő rendkívüli csapadékvíz mennyiséget pufferelje.

Azzal, hogy állandó, magas vízszinten tartják, megszüntették ezt a pufferelő hatást és folyamatosan veszélyeztetik a völgyben folyó patak alsó szakasza mellett húzódó területeket (Törökbálint, Rózsavölgy).

Ez a helyzet okozta a 2010-es árvizet is:
http://www.torokbalintiujsag.hu/itthon/670-hogyan-eri-el-a-toeroekbalint...

A Nádas tó remélhetőleg soha nem lesz olyan, mint az a "tó", ami ezeken a képeken szerepel, hanem inkább egy természetközeli, tájba illeszkedő és a természetes értékeket megőrző terület lesz!

Kedves Szerző!

Nem tudtam elmenni szó nélkül a cikke mellett, amiben többet ír arról, hogy a mi tavunk itt Törökbálinton milyen rossz, mint arról, hogy pontosan mit szeretne elérni a saját környezetében. Klasszikus általános iskolai "bibibiii, majd a miénk sokkal jobb lesz, mert a tied rossz."
Higgye el, hogy ezt a zajos, zsúfolt területen lévő tavat is nagyon szereti sok ember. Az önök tava nem attól fog örömet szerezni, mert jobb lesz, mint a miénk, hanem azért, mert lesz.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.