Gyorsan finomat. A budakeszi gasztroblogger Vincze Vanda tavaszi ajánlata

Zöldséges gallette

 

A tészta 5 perc alatt megvan, utána 1 órát pihen a hűtőben és 25-30 perc alatt megsül.
Bármilyen zöldséggel jól mutat, ami van otthon, mehet rá: paradicsom, spárga, cukkini, gomba, olivabogyó stb.
A zöldségek alatt lehet sajtkrém, fokhagymás tejföl, pesto, bármi!
Na, elég jól hangzik? 

Tészta:
200 gr liszt 
1 kk só
1 kk őrölt bors
125 gr hideg vaj
80 gr jéghideg víz

Liszt, só, bors, hideg kockázott vaj gyors mozdulatokkal morzsássá gyúr, mehet hozzá a víz, pár pillanat alatt össze is áll a tészta. 
Hűtőben pihen 1 órát, utána lisztezett sütőpapíron kinyújtjuk kb kör alakúra.
Kenjük meg pestoval, sajtkrémmel vagy pl fokhagymás tejföllel, mehetnek rá az olívaolajban meghempergetett zöldségek csak lazán, rusztikusan. 
A széleket hajtsuk be, kenjük be tojással.
220 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsül.
Ha kész, mehet rá (nagyszemű) só. ( ha előbb sózzuk levet ereszt a zöldség..)

Forrás: https://www.facebook.com/Gyorsan-finomat-232603247535370/

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.