HURRÁ, ÚJ ISKOLÁJA LESZ BUDAKESZINEK A KEREKMEZŐN! Már csak egy lépésre vagyunk tőle

Szeptember 30-án ismertettük egyik olvasónk levelét http://www.amikisvarosunk.hu/cikk/mit-fognak-epiteni-budakeszi-kerekmezo..., melyben kérdéseket fogalmazott meg annak kapcsán, hogy Kerekmezőn a Polgármester asszony, népes társaságban egyeztetett, majd földmérők jelentek meg, akik hosszan méregettek. Olvasónk kérésével megkerestük Győri Ottilia Polgármester asszonyt, akitől az alábbi reményteljes választ kaptuk.
 
Budakeszin, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Programnak köszönhetően az elmúlt időszakban egy hosszú egyezetést folytattunk Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár asszonnyal. Ennek eredményeiről az alábbiakat mondhatom az érdeklődőknek. 
 
Budakeszi jelenlegi általános iskolája a régió egyik legnagyobb iskolája, ahol a befogadóképesség és a város növekvő gyermekszáma közötti távolság egyre jobban nőtt az elmúlt 10-15 évben. Ennek következményeként lehetővé válhat, hogy a már sok évtizede elavult, un. FORFA épületeket kiváltsuk egy új, korszerű, 10 tantermes, később még tovább bővíthető iskolával, mely nem a lebontandó FORFA épületek helyén valósulna meg, hanem a Kerekmező területén. Így a régi iskola is egy nagyobb zöldterületet kapna a lebontott épületek helyén, és megszűnne az állandó kaotikus közlekedési állapot is. Természetesen az új iskola a tágabb térben jó parkolási lehetőségeket biztosítana. Itt is jelentős zöldfelületeket lehet majd kialakítani és a sportpályák is a közelben lennének.
 
A BERUHÁZÁS TELJES EGÉSZÉBEN KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL ÉPÜLNE FEL, NEM TERHELNÉ A VÁROS KÖLTSÉGVETÉSÉT!
 
Reményeink szerint az előterjesztésről még ebben a hónapban dönt a kormány! Addig is szurkoljunk, hogy ez a végső döntés sikeres legyen Budakeszi számára!
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Új iskola minenképpen kell, mert a Forfa már nem tudja a funkcióját ellátni. Az új helyen épülő iskola kapcsán számomra felmerült néhány kérdés. A reggeli időszakban ha elmegyek A Knáb János utca felé , bizony látom , hogy nem egyszerü ott a közlekedés. Látom, hogy a kocsik hegyén hátán parkolnak amit meg tudok érteni, hiszen mindenki felkapja a gyerekét és tovább áll.A délután még rosszabb, hiszen mindenki egy időben végez a munkából többnyire. A Márity utca szerintem és mielőtt támadnának jobbról balról nem a legbiztonságosabb hely egy iskolának. Úgy vélem a megnövekvő forgalom okoz majd dugókat és zsebkendőnyi parkolóhelyekkel ezt nem lehet megoldani,de a legnagyobb gond nem is ez , hanem , hogy a gyalogos közlekedés a balesetek elkerülése miatt majd lámpákat igényel ami olyan káoszt fog generálni a környéken amit én magam részéről nem szeretnék. A Zugligeti iskola aki tudja miről beszélek a hegyen XII ker , a gyerekeket sorban gázolták el az autók , pedig nem is annyira forgalmas hely mint ez lenne.Sokan nekem szegeznék akkor mi a megoldás? Szerintem a megoldás ha a suli marad a helyén de egy új épületben , vagy valami olyan helyen épülne meg ami kevésbé forgalmas.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.