Hurrrá! Indul a síszezon!

A Viadal SE a nyári edzések, edzőtáborok után minden évben október első szombatján kezdi az új síszezont. Az idén is ilyenkor öleljük meg ismét egymást.
 
Elkezdődnek a  "szárazedzések": sígimnasztikával, futással, szlalom futásokkal, speciális
egyensúly-, erő- , ügyesség- , gyorsaságfejlesztő feladatokkal, mozgáskoordinációt fejlesztő játékokkal, hullahopp karikával, stanglik, akadálypályák, ugróasztalok, labdák segítségével.
 
Bár ez a 2012. év különleges év, hiszen az egyesületünk 25 éves lesz,  a pálya lerakása mégis ugyanazon szertartások szerint történt most is, október 21-én.
Kicsik és nagyok óriási lendülettel 9 órától a műanyagelemek lerakásával foglalatoskodtak.
Az édesapák közös erővel cipelték a felgörgetett pályadarabokat. Gereblyével dolgoztak az édesanyák, a gyerekek.
Megérkezett egy kis teherautó, telis - tele sílécekkel, cipőkkel, bukósisakokkal.
A munka közben pedig elkezdődött a bőrze és csere-bere az edzők szakmai segítségével és egyre intenzívebben éreztük a levegőben szálló ínycsiklandozó illatokat, hiszen ilyenkor mindig Franke Laci bácsi és Matkó Pista bácsi díjnyertes gulyáslevese forr az üstben.
Az újabban érkezett segítők süteményeket, gyümölcsöt, édességet kínálgattak egymásnak.
A vezető edző, Hellner Péter határozott hangja a felnőtteket igazgatta, s egyre gyorsabban épült a pálya. A kicsik ezalatt a nagyobbakkal és a segédedzőkkel csapatba verődve, heves játékba kezdtek. Hol Szabó Kingának, hol Matkó Andrásnak, vagy Skultéti Ádámnak lett újabb játék ötlete. A Hellner lányok és Peti is belevetették magukat a csapatjátékba.
Fél egy körül a jóízű lakmározásra is sor került. Az erdei padok és sörpadok, asztalok minden helye tele lett finomsággal. Két óra körül a beszélgetések elhalkultak, hiszen néhány babakocsis kistestvér már álomba szenderült.
 
Hát, ilyen nálunk a pályalerakás élménye. S napokon belül indul a műanyagpályás edzések izgalmas sorozata.
 
Viadal SE közössége
 
Fotók: Lázár Péter
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás