I. Budakörnyéki sörfesztivál lesz Budakeszin szeptemberben

A sörfesztivál megvalósításának ötlete 2018 januárjában fogalmazódott meg Budakeszi német testvérvárosában, Lichben, a két önkormányzat testvérvárosi talákozóján. A gondolatot tett követte és most, július közepén már garantálható, hogy szeptemberben Budakeszin – hagyományteremtő szándékkal – sörfesztivált rendeznek.

Dr. Győri Ottilia polgármester asszony tájékoztatása szerint a rendezvényt a Fő téri parkban és a mellette lévő szervíz úton fogják megtartani, 2018. szeptember 22-én, szombaton. A fesztivált 12 budakörnyéki település, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás http://amikisvarosunk.hu/cikk/budakornyeki-onkormanyzati-tarsulas-bot-te...
(Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős,Tök,Telki, Tinnye, Pilisjászfalu) összefogásával valósul meg.

A magyar-német partnerség keretében, a kultúra-gasztronómia és természetesen a hagyományos- és egyre közkedveltebb magyar kézműves sörök jegyében, a budakörnyéki 12 tagtelepülés és azok német testvérvárosai is itt lesznek és kulturális bemutatkozásuk is várható. A sörgyártásáról híres lichi sört is megkóstolhatják majd az ide látogatók. 

A fesztivál célközönsége mindenekelőtt a 12 település lakossága lesz. Ez a velük töltött együttlét is további lehetőségeket adhat a társulás együttműködésének bővítésére és közösségszervező erő is egyben.

A német testvérvárosok bemutatkozása is új dimenziót, kapcsolódási pontokat adhat egy ilyen nagyszabású rendezvényen, túl az eddig is eredményes testvérvárosi találkozókon.

Vidám, friss és emlékezetes együttlétre számíthatnak majd a program látogatói, melynek befejezéseként  a színvonalas zenét játszó Budapest Bár fog muzsikálni.

 

Kishazánkban egyre erőteljesebben érezhető az a törekvés, hogy az elsősorban „Borbarát Magyarország” az elkövetkező időben sörbaráttá is váljon. És bár Budakeszi múltjában nem találunk erre utaló jeleket, ez a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő fesztivál is minden bizonnyal hozzájárulhat majd ahhoz, hogy sörbarát országgá is válhassunk a jövőben.

Fotó: pixabay.com


 

 

Megosztás/Mentés Megosztás

Hozzászólások

Ez igazán nagyszerű hír, hogy lesz egy ilyen remek rendezvény. És mikorra tervezik, hogy megcsinaljak végre Budakeszi mellék útjainak útburkolatát. A Kert utca konkréten járhatatlan, de van még rengeteg olyan utca, ami közlekedésre alkalmatlan. Mennek tönkre az autóink! Nem kéne ezt a pénzt először az itt lakó polgárokra költeni? Vagy előbb a szorakozás utána meg nem marad pénz semmire... szeretem a sört, de nem fogok elmenni, mert szervizre kell a pénzt...

Tisztelt Szervezők!
Az lenne a kérdésem, hogy mivel én inkább boros vagyok, nem lehetne-e borfesztet is csinálni?

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet. Ez az automatizált spamek kiszűrésére szolgál.