Indul az "Iskolakert program" a magyar iskolákban? (+VIDEÓ)

"A megújuló iskolakert" program célja, hogy a túlzottan urbanizálódott, természettől elidegenedett állapotból visszavezesse az ifjúságot a természetes környezet megismeréséhez, miközben a gyerekek a kézzelfogható gyakorlati tapasztalatokat is nyerhetnek a munkáról, értékek előállításáról, gondozásáról, védelméről" - többek között erre is felhívta a figyelmet Bálint gazda, a megújuló Iskolakert program egyik első állomásán, a XVI. ker. Bornemissza Gimnázium és Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola területén megtartott avatáson.
 
A már több településen is működő iskolakertek egyelőre nem részei az kormány oktatási programjának, az eddig megvalósult iskolakertek különféle vállalkozói-civil összefogás-pályázat részeként jöttek létre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Néhány napja, a budakeszi gyereknapon is láthattunk egy kis ízelítőt e reménykeltő kezdeményezésből, bár ez még nem egy iskolakert megvalósulása Budakeszin. Mindenesetre a BVV  Kft. anyag újrahasznosítással egybekötött virágos öko-bemutatója nagy sikert aratott a lurkók és szüleik körében.
 
 
Főképforrás a locsoló gyerekekről: http://www.iskolakert.tomori.hu/
 
 
 
Kapcsolódó cikkek:
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás