Indul a családi magazin

 Ilyentájt a tavaszi megújulás tudata, az egyre erősödő napsütés, a Feltámadás közelgő ünnepe szárnyakat ad, megerősíti az újrakezdő ember hitét. Az ilyen újrakezdések azonban nem csak tavasz tájékán tölthetik el lelkünket, testünket hittel és energiával. Így voltam én ezzel 2010. novemberében is, másfél évvel ezelőtt, mikor egy jó ismerősöm megkeresett azzal az ötlettel, hogy készítsük el a Budakeszi Hírmondó honlapját, melynek tesztszáma 2010. decemberében el is indult. A honlap arculatatát és működtetését megalkotó ismerősöm munkája és az én sorozatban írt cikkeim már 2011. év februárjától látványos látogatottsági eredményt mutattak. Soha nem felejtem el azt a boldogságot, mikor a semmiből induló honlapon aranybetűkkel köszöntöttem a szerkesztőség nevében a 10.000. látogatót. Bár jómagam már nem dolgozom a lapnak, ez a sikertörténet azóta is folyamatos Töretlenül erősödik  a honlap elismertsége, látogatottsága. Igazi, gyorsreagálású hírcentrummá vált a honlap.

Én pedig elkezdtem tervezgetni és végül megálmodtam ezt az új családi magazint, „A mi kisvárosunk”- at, mely egészen más szerkesztési elveket fog képviselni. Sok írott- és videó interjú lesz az itt élő, szinte megszámlálhatatlan számú neves és érdekes emberrel, de a hétköznapokra is figyelni fogunk. Az egyéni sorsok talán mindennél fontosabbak. Folytatjuk településünk mérhetetlenül gazdag múltjának feltárását a honfoglalástól kezdve, a gazdagon dokumentálható sváb évszázadokon át, egészen a közelmúltig, újságírói eszközökkel, semmiképpen sem történészi babérokra törve. Igyekszünk majd ezen a honlapon az itt élő embereket közelebb hozni egymáshoz és megpróbáljuk tovább erősíteni lokálpatrióta tudatukat, mely sok keszi polgár cselekedeteit most is mozgatja, de ha még többen vagyunk, akkor lehet igazán sikeres Budakeszi.

A lap stílusában közvetlenségre, könnyedségre törekszünk, lehetőleg elkerülve a bulváros elemeket. Egy igazi családi magazint, egy szerethető honlapot szándékozunk szerkeszteni, ahol a cikkek nagyobb része nem csak a megjelenést követő napokban vált majd ki érdeklődést, hanem később is, ahogyan az egy magazint jellemezni szokott. Örömömre szolgál, hogy már most, a honlap megjelenése előtt is többen megkerestek, hogy egyik-másik rovat szerkesztésében, megírásában részt vennének. Azt szeretnénk, ha majd budakeszi utódaink egyszer rátalálnak a net rengetegében erre a honlapra, legyen elképzelésük, tudásuk arról, hogy milyen emberek is éltek itt hajdanában és milyen volt az ő életük a 21. század első harmadában.

Végül szeretném megköszönni barátaimnak az újrakezdéshez adott bátorító szavaikat, a honlap arculattervezőjének és a korszerű szoftver rendszer megalkotójának pedig, hogy azonosulni tudtak elképzeléseimmel.

"A mi kisvárosunk" budakeszi családi magazin szerkesztősége nevében "Áldott, Boldog Húsvéti Ünnepek"-et kívánunk újonnan induló honlapunk olvasói számára.

Horváth Jenő

 

 

Megosztás/Mentés Megosztás