Itt a farsang, áll a bál, készül már a rózsafánk!

Régi tartozásom törlesztem, már oly sokaknak ígértem a pontos receptet 
ehhez a hagyományos finomsághoz. 
A mi formánk még antik darab, a férjem nagymamájától maradt ránk, sokáig  lapult a fiókban,
de pár éve felfedeztük s többszöri próbálkozással sikerült kikísérleteznem a jó receptet, ami se 
nem túl sűrű, se nem híg és csuda finom!

Hozzávalók kb. 18-22 db rózsafánkhoz:

-3 db tojás

-100 gramm liszt

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-1 db vaníliás cukor

- 40 ml tej

- 1-2 ek. rózsavíz

sütéshez zsír v. olaj 

a díszítéshez: lekvár, fahéj, porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

Jól felverjük a tojásokat a vaníliás cukorral és ha ezzel megvagyunk, finoman hozzákeverjük a 
szódabikarbónás lisztet, a tejet, végül belerakjuk a rózsavizet is.

Sütés:

Zsírt felmelegítjük és a formát először tészta nélkül a zsírban felhevítjük. Ha már forró, belemártjuk 
a tésztába úgy, hogy kb.1 mm a tetején szabadon maradjon, és le tudjon nyílni a rózsa  a formáról a 
forró olajba, ahol kisütjük.

A kész rózsákról a zsírt lecsepegtetjük és lekvárral vagy fahéjas porcukorral meghintve tálalhatjuk is!

Sokat süssünk, mert a gyerekek gyorsan elkapkodják!

Megosztás/Mentés Megosztás