Janicsák Veca exkluzív interjú az amikisvarosunk.hu számára (+Videó)

Több, mint egy éve annak, hogy Janicsák Veca az RTL klub X - Faktor műsorában betört a magyar könnyűzene élvonalába. Az azóta eltelt rövid idő alatt a budakeszi lány egy hosszú karrier alapjait teremtette meg, és minden esélye megvan arra, hogy az ebben a szakmában gyakori hulló csillagok sorsát elkerülje. 

 
Bár "csak" negyedik lettél a 2010. évi első X — Faktor - ban, ma már talán
elmondható, hogy az igazi nyertese te vagy ennek a tehetségkutató versenynek?!
 
Azóta ötször léptem fel a Papp László Sportarénában. Kétszer  az X - Faktor gálaestjén, majd Seal hívott meg, hogy én és a kísérőim legyünk az előzenekara, és Ákos is meginvitált egy közös duett eléneklésére a 2011. évi májusi koncertje alkalmából.
 
Köztudott, hogy Ákosnak nagy rajongója vagy!
 
Zeneileg ő számomra példaértékű. Hosszú ideje van a csúcson és előadóként egy fantasztikus jelenség a színpadon, aki hihetetlen módon képes a partnerét  felemelni maga mellé. Duettünket az Érintő-t, azóta is sokan játszák az elektronikus médiáéban.
 
Novemberben volt a „Veca világa” koncerted a Sportarénában.
 
Igen, ez volt az ötödik fellépésem ezen a helyen egy év alatt, és ez volt életem első szóló koncertje, ahol 14 tagú együttesemmel itt adtuk elő első önálló cd-m anyagát.
 
 A „Veca világa” cd előtt már megjelent két másik lemezed is.
 
Mindkettő az X - Faktorhoz köthető. Az első teljesen a faktoros feldolgozásokból készült, a másodikon már volt négy saját dal is. Mindkettő platina lemez lett. Az egyik hét-, a másik négy hétig vezette a Mahasz lemezlistáját és várjuk, hogy a „Veca világa”, amely már bearanyozódott, ugyancsak platina lemez legyen. A számok többségének zenéjét együttesem tagjai és jómagam írtam, a szövegek közül többet az édesapám Janicsák István, néhányat én és egyet Sztevanovity Dusán írt.
 
Több budakeszi fiatal is dolgozik a csapatodban!
 
Együttesem egyik gitárosa Wágner Emil, aki a nagylemezem több dalát is írta. A stylistom Kovalik Anna, testvére Kovalik Natasa pedig a sminkesem, aki egyre nagyobb, nemzetközileg is elismert név a szakmában. Fliegauf Bence „Csak a szél” című, a berlini filmfesztiválon zsűri nagydíját nyert filmjének ő volt a sminkese.
 
Itt ül melletted még egy budakeszi, a nővéred Regina, aki a menedzsered is   
egyúttal. Nem hívják őt mások is?
 
Jól csinálja a Regina. Lennének nyilván, akik kapnának utána, de én nem adnám őt.
 
Sokan látogatják, hallgatják videóidat a Youtube-on. Nagyszerűen használjátok a net világát, szinte egyedülálló ez a magyar könnyűzenei életben.
 
A Youtube - on 17 millióan.  A facebook - on is 177 ezren like - oltak, ami talán a legnagyobb szám Magyarországon. Ez egy nagyon aktív, állandóan mozgásban lévő oldal, sok munkánk van benne.       
 
 A jövő tervei?
 
Hamarosan elindítjuk  internetes oldalamon a Veca tv-jét sok talk-show-val, meg egyebekkel.
A „Veca világa” cd-hez újabb klippeket fogunk készíteni és tovább képezem magam zeneileg. Járok a Magyar Hajnal Énekstúdióba, de gitár és zongora tanulmányokat is folytatok. Rengeteg zenei elképzelésem van, melyeket csak így tudok majd megvalósítani. A magam útját szeretném járni, a magam ura szeretnék lenni minden tekintetben.
 
Fotó: macskapocs' photostream
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás