Jó kenyeret csak igazi kenyérlisztből lehet sütni! DE HOL LEHET VÁSÁROLNI IGAZI LISZTET?

Bizonyára már sok olvasónk próbálkozott otthoni kenyérsütéssel, de ha a liszt csak a közönséges bolti, kommersz lisztből készül, azt tapasztalhatjuk, hogy az köszönő viszonyban sincs azzal az ideális kenyérrel, mely már csak emlékeinkben létezik. A bolti lisztekből lassan mindent kivonnak, így aztán csak egy semmire sem jó kenyér utánzatot tudunk sütni, melynek se állaga, se íze. Olyan "semmilyen" lesz.
 
Nem könnyű az ideális kenyérsütéshez megtalálni a megfelelő liszteket, a megfelelő sikér tartalommal. Mi találtunk több félét is a 2. kerületben, a máriaremetei termelői piacon, a Hímes utcában, a máriaremetei kegytemplom mellett, a cserkészház udvarán, egy és 5 kilós csomagolásban, ahol a Szabó malom cégtulajdonosa ad felvilágosítás a liszfajtákról.
 
Ezek a kenyérlisztek természetesen drágábbak a boltiaknál, de megéri. Átlagban 200 Ft egy 1 kilós csomagolás, mely 5 kiló esetén 950 Ft. Ennél drágább liszt félék is megvásárolhatóak.
 
Minden második szombaton, 7.30-12 óra között van nyitva a piac. A nyitvatartási rendről a neten tájékozódjanak érdeklődő olvasóink. http://helyipiacok.hu/?page_id=588
 
A jó receptek saját tapasztalataink, a mindenféle leírások és a youtube-os kisfilmek alapján alakíthatják ki az otthoni, házi készítésű kenyerek legsikeresebb változatait.
 
Jó kenyérsütést kívánunk kedves olvasóinknak!
 
 
Megosztás/Mentés Megosztás