Karácsonyi ajándékötlet: sólámpa és sómécses

Édesanyám évekkel ezelőtt, karácsonykor sólámpával lepte meg a családot. Már az első pillanatban éreztük természetes színterápiás hatását. A sólámpa pozitívan hat közérzetünkre, meleg fényével harmonikus háttérfényt ad nappalinknak, és egyben meghatározó fényforrásunk, elsősorban a téli időszakban. Az ősz beköszöntével a meleg színeket részesítem előnyben. Szeretettel ajánlom figyelmedbe, ha szeretnéd olyan ajándékkal meglepni szeretteidet, ami dekoratív, egészséges és a feng-shui szakértők szerint is nélkülözhetetlen. A sólámpa többféle színben és mécses - tartó változatban is kapható.
A vörös – narancssárga - citromsárga a természetes színterápia részei.
Ez a három szín a vidámság, a boldogság, az életöröm színei. Energetizáló, élénkítő, és egyben nyugtatóhatású színek. Határozottá, magabiztossá tesznek, erősítik az akaraterődet, önbizalmat adnak. Ez a színkombináció fokozza az életkedvet, az optimizmust és a kreativitást. Mint minden meleg hatású szín hatékony a depresszió kezelésében, a pesszimizmus elengedésében. Erősítik az önbizalmat és a kezdeményezőkészséget, bátorít, segít a tisztánlátásban és jóságra, nemességre ösztönöz.  
 
A sólámpa jótékony hatása
A villanykörte melegétől a lámpa sója negatív ionokat bocsát ki, így kellemes klímát ad a helyiségnek.  
A negatív ionok, semlegesítik az elektromos háztartási eszközök káros hatásait. Célszerű a sólámpát sugárzó elektromos eszközök (például televízió, számítógép, mikrohullámsütő, rádió) közelébe helyezni, hogy az elektro - szmogot csökkentsük. Csak hő hatására bocsájt ki negatív ionokat, mikor be van kapcsolva. Néhány óra működés után kellemes hőmérsékletűre felmelegszik a só felülete. 
(Egy 2-3 kg-os sólámpának kb. 50-80 cm a hatókör rádiusza.) Kikapcsolt állapotban jelentéktelen a negatív ion kibocsájtása. 
A sónak régen és ma is gyógyító és tisztító hatást tulajdonítanak.                                                                                                                                                                                        
Enyhítheti az alvás és koncentrációs zavarokat. Ideális, ha betesszük a gyermekszoba egyik sarkába, arra azonban figyeljünk, hogy lefekvésnél kapcsoljuk le a lámpát, mert nem egészséges lámpafénynél aludni!
Munkahelyen, irodában, óvodában és tanulás közben is élvezhetjük áldásos hatását.              
Jó hatással lehet allergiás és asztmatikus megbetegedéseknél. Az allergiás tüneteket csökkentheti, mivel az allergia részben lelki eredetű. Azonban egy lámpa kevésnek bizonyulhat, ilyen esetekben célszerű a radiátorra is tenni egy edénybe sós vizet. ( Az orvosi terápiát nem helyettesíti!)                                                                                                     
Hatékonyan segíti a relaxációs, meditációs gyakorlatokat.
Hangulatos, meleg fényével dekoratív lakásdísz is lehet. 
Feng -shui szakértők véleménye szerint, a sólámpa fénye egyesíti a három őselemet, a vizet, a földet, a tüzet, és ez a negyedik őselemre, a levegőre van pozitív hatással.
Dohányfüsttel szennyezett térben előnyös lehet, légtisztító hatása miatt.
Nagyon jó még a sótégla, akár a fűtőtestre téve, amit folyamatosan nedvesen tartunk. 
 
Mennyi ideig tart egy sólámpa, és milyen gyakran használjuk? 
Ha nincs pára a lakásban, akkor a lámpa lassabban fogy el. Évről-évre észreveszem, hogy mindig egy kicsivel kisebb lesz. Törekedjünk arra, hogy a lakás levegője párás legyen. Ez azért is fontos, mert így a sókristályok jobban a levegőbe kerülnek, és a baktériumok kevésbé szaporodnak. Nálunk hétköznap többnyire reggel és este, hétvégén egésznap világít. 
A környezetünkben lévő elektromos készülékek, sugárzások, a légszennyezettség, és a fűtés sem tesz jót szervezetünknek, mert szárítja bőrünket és nyálkahártyánkat. Ha szert teszünk egy sólámpára, érezhetően javulni fog a közérzetünk. Először szkeptikus voltam hatásával szemben, azonban mikor a lámpa környékén sókristályokat találtam elhittem, hogy valóban hatékony és a levegőben megtalálhatóak a sókristályok. Sólámpa nélkül már nehezen bírnám a szürke téli hónapokat. 
 
Békés készülődést kívánok mindenkinek!
 
Fotó forrása: Vecsei Zoltán, pixabay.com
Facebook Floras' mind
 
Megosztás/Mentés Megosztás